Read Time:2 Minute, 13 Second

Bij het kopen van een nieuwe badkamer valt er een hoop te kiezen ga je voor zwarte tegels of wit stucwerk? Neem je een grote inloop douche, of toch een wat kleinere, maar dan met bad? Je wil natuurlijk jarenlang plezier hebben van je badkamer, dus zorg voor de aanschaf dat je goed op de hoogte bent. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij vertellen je waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe badkamer.

Maak een goed ontwerp van je badkamer

Om een badkamer te ontwerpen die optimaal aansluit op jouw wensen, dien je deze goed in kaart te brengen. Denk daarom uitvoerig na over de inrichtingselementen die belangrijk zijn voor. Hoeveel personen gebruiken de badkamer? Afhankelijk van het aantal gezinsleden bepaal je de grootte van het wastafelmeubel. Een dubbele wastafel kan bijvoorbeeld de ideale oplossing zijn bij een groter gezin. Denk bij het ontwerpen niet alleen je huidige situatie, maar ook met de toekomst. Zorg er bovendien voor dat de ruimte ook in de toekomst functioneel te gebruiken is.

Wanden en vloer

Hoe je de vloer en wanden will afwerken, is natuurlijk persoonlijke smaak. Tegels zijn erg makkelijk te onderhouden, en duurzaam, en komen in eindeloos veel afmetingen, kleuren en patronen. Wat je tegenwoordig steeds vaker ziet in de badkamer is een afwerking met betonstuc of beton cire. Deze waterdichte afwerking vergt weinig onderhoud doordat er geen sprake is van voegen. 

Ga uit van de ruimte die er is

Uiteraard bepaalt de ruimte van de badkamer de mogelijkheden voor een ligbad. Voor kleinere, of lastige, ruimtes zijn er tegenwoordig echter ook zogenaamde meer hoekige baden. Als je badkamer een afwijkende hoek heeft, kan de douche/bad combinatie een goede oplossing zijn. Bij deze baden is bij het douchegedeelte vlakker, in tegenstelling tot de ‘standaard’ baden waar de bodem rond loopt. 

Onderhoud

Kies altijd materialen die makkelijk te onderhouden zijn. Zo heb je tegenwoordig douchewanden met een Nano-Tech coating. Dit is een glasoppervlakte beschermer die beschermt tegen zeepresten en kalkaanslag. Met een Easy Clean toilet wordt het onderhoud nóg makkelijker gemaakt. Dit toilet heeft geen spoelrand, waardoor de ophoping van kalk en vuil verleden tijd is. Daarnaast zorgt de Quick Release technologie ervoor dat je met een eenvoudige klik de zitting van het toilet losmaakt, wat schoonmaken een fluitje van een cent maakt.

Smaak

Andere zaken waar je bij de aanschaf van een nieuwe badkamer goed over na moet denken zijn ventilatie, verwarming, kwaliteit, opbergruimte, verlichting, en beweegruimte. Dit is natuurlijk in iedere situatie anders en hebben veelal te maken met eigen smaak. Bepaal dan ook vooral wat voor jou belangrijk is.. en wat mogelijk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
woningwaarde berekenen Previous post Huizenprijzen zijn hoger dan ooit. Hoe bereken jij de juiste prijs?
hekwerk online kopen Next post Dit moet je eerst regelen voordat je een hekwerk online koopt