Read Time:2 Minute, 31 Second

Houten jaloezieen zijn razend populair. Heb jij ze (nog) niet, dan hebben je buren, vrienden of iemand in de familie ze wel voor de ramen hangen. Het is ook gewoon een hele sfeervolle vorm van raamdecoratie. Wil jij ook houten jaloezieën gaan aanschaffen? Dat doe je , zeker nu, eenvoudig online. Het enige dat je hoeft te doen, is het opmeten en ophangen.

Veel mensen vinden het nog spannend om de maten op te meten. Om jou daarbij te helpen, laten we je in een aantal stappen zien hoe je dit zelf op kunt meten en binnenkort kunt genieten van prachtige houten lamellen! 

Stap 1: In de dag of op de dag?

Bij de montage van raamdecoratie spreken ze van montage in de dag of montage op de dag. Als je de jaloezie tussen twee muren of tegen het plafond wil monteren, kies je voor montage in de dag. Als de jaloezie juist op een muur moet komen, dan spreek je van montage op de dag. 

Bij montage in de dag meet je de gewenste breedte en hoogte op en haal je 1 tot 2 centimeter van de breedte af (afhankelijk van het advies van de webshop). Bij montage op de dag hoef je daar geen rekening mee te houden. Daar meet je de maten op zoals jij je nieuwe houten jaloezie zou willen. Voor de overlap op je muren raden we je aan om totaal 10 tot 15 centimeter aan de breedte toe te voegen. Zo heb je aan de zijkant geen lichtkieren meer. 

Stap 2: Zijn er obstakels?

Een ventilatierooster, deurklink, kiep-kantelraam.. Allemaal obstakels waar je op moet letten bij het bestellen van raamdecoratie. Bij een ventilatierooster is vaak nog sprake van een kozijn onder het einde van het rooster, waar je de jaloezie zou kunnen monteren. Bij een deurklink wordt het vaak wat lastiger. Afhankelijk van de afstand tussen het raam en de deurklink kun je achterhalen of horizontale jaloezieen voor jouw raam mogelijk zijn. In beide gevallen raden we je aan om advies te vragen bij de webshop waar je gaat bestellen. 

Voor kiep-kantelramen hebben bepaalde webshops speciale steunen ontwikkeld, zodat je ze toch op het kiep deel van het raam kunt plaatsen. En om ervoor te zorgen dat de jaloezie ook op zijn plek blijft hangen zodra je het raam kantelt, kun je vaak kiezen voor een optie zoals spandraad of staaldraad geleiding. 

Stap 3: Is jouw kozijn waterpas?

Je zou denken dat deze stap als eerste moet komen. Toch hoeft dat niet. Om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe houten jaloezie straks helemaal naar behoren werkt, is het belangrijk dat jouw kozijn/plafond waterpas is. Als dit ook maar iets afwijkt, kan de jaloezie snel kapot gaan. Denk hierbij aan de optrek functie, waarbij er teveel gewicht aan een zijde van de jaloezie komt te hangen. Of de horizontale lamellen die botsen tegen je kozijn en hierdoor naarmate van tijd beschadigen. Om dit op te lossen, kun je zelf wat opvulringen kopen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
snelle gevelreiniging Previous post Het nut van gevelreiniging
Next post Hoe zet je promotiemiddelen goed in voor je bedrijf?