Read Time:2 Minute, 36 Second

Een nieuw huis is natuurlijk fantastisch. Echter is de verhuizing zelf voor veel mensen een stressvolle taak. Doorgaans ben je er meer tijd mee kwijt dan je vooraf verwacht. Het hoort er nou eenmaal bij. Maar met de juiste aanpak kan je een verhuizing een stuk eenvoudiger en minder stressvol maken. In dit artikel geven wij een aantal gouden tips die jij kan gebruiken bij je volgende verhuizing. 

Teamwork makes the dream work

Een veelgehoorde uitspraak, en dat is niet voor niets. Vele handen maken nou eenmaal licht werk. Bij een verhuizing zal je veel moeten tillen en sjouwen. Zorg er daarom voor dat je hier de juiste mensen voor inschakelt. In je directe omgeving zijn er altijd wel vrienden of familieleden die willen helpen bij het verhuizen. Naast alle zware spullen, zijn er ook vaak breekbare en lichte spullen in je huis. Mocht je in je directe omgeving geen krachtpatsers meer over hebben, dan kan je altijd je tante of oma vragen om de breekbare spullen voorzichtig in te pakken. Zo is er voor iedereen wel een geschikte taak. Zorg er uiteraard voor dat ze er iets voor terug krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van een hapje of een drankje na de tijd. 

Zorg voor het juiste verhuismateriaal

Sterke, stevige verhuisdozen zijn onmisbaar bij een verhuizing. Je wilt tenslotte dat al je spullen netjes, maar ook in goede staat verhuisd worden. Een stevige verhuisdoos is hier geschikt voor. Zorg er altijd voor dat je op de verhuisdoos schrijft wat er in zit. Dit zorgt voor overzicht en bespaart je veel tijd bij het uitpakken. Naast verhuisdozen zijn kleden, tape en een ‘hondje’ aan te raden bij je verhuizing. Ook bubbelfolie is aan te raden wanneer je breekbaar servies gaat inpakken. Het zou zonde zijn als je kopjes en borden in stukken arriveren in je nieuwe huis. 

Wanneer je bij de verhuizing veel afval hebt, kan je een container huren om al het afval in te storten. Zo houd jij meer tijd over om je bezig te houden met de verhuizing. Gooi met het grootste gemak al je grof afval in een container en deze wordt opgehaald zodra hij vol is. Een container huur je eenvoudig via een webshop voor containers.

Planning 

Om ervoor te zorgen dat je verhuizing in goede banen verloopt, is een planning noodzakelijk. Begin ruim van te voren met het inpakken van de spullen. Sommige items kunnen alvast ingepakt worden, dat bespaart je weer tijd op de dag van de verhuizing. Grote meubels kan je vaak op het laatste moment doen, wanneer je met meerdere mensen bent. Een tip is om een koffer in te pakken, net alsof je op vakantie gaat. In je nieuwe huis zijn alle spullen niet snel te vinden en zal alles ook nog niet direct uitgepakt zijn. Een koffer kan je in die situatie helpen met de benodigde spullen en kledingstukken om de eerste weken door te komen.

Verhuizen is leuk, mits je het allemaal goed plant en organiseert. Zodra het erop zit, kan je in alle rust genieten van je nieuwe huis. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
minimalisme in het interieur Previous post Minimalisme toepassen in je woning
isolatiematerialen Next post Bouw een nieuwe woning van binnen naar buiten door de juiste isolatie