Read Time:2 Minute, 3 Second

Ben jij bezig met het bouwen van een nieuwe woning, maar heb je geen idee hoe jij jouw huis het best kunt isoleren? In dit artikel vertellen wij welke type isolatie er zijn en hoe je de beste keus voor je woning kunt maken. 

Muurisolatie

Muurisolatie wordt ook wel wandisolatie genoemd. Hiermee kun je ervoor zorgen dat de warmte in huis blijft en dat je geen last krijgt van schommelingen in de temperatuur. Je ervaart meer wooncomfort en je energiekosten lopen niet op. Je slaat meteen twee vliegen in één klap. Welke type muurisolatie je kiest is geheel persoonlijk. Wil je voorzetwand isolatie plaatsen? Dan kan dit bij een bestaande muur. Daarnaast kun je een spouwmuur plaatsen. Een spouw beslaat de ruimte tussen de binnen en buitenmuur en kun je vullen met isolatiemateriaal. Tot slot kun je ook kiezen voor een binnenmuur of scheidingswand. Hierbij is akoestische isolatie belangrijk. 

Vloerisolatie

Als je geen vloerisolatie hebt, krijg je te maken met koude vloeren. Welke vloerisolatie je kiest, hangt af van het type vloer. Een betonnen vloer kan zowel van boven als onder geïsoleerd worden. Vanaf de kruipruimte kun je het isolatiemateriaal aan de onderkant van de vloer plaatsen. Bij het isoleren aan de bovenkant, plaats je het isolatiemateriaal boven de betonnen vloer en onder de afwerkvloer. Bij een houten vloer kun je het isolatiemateriaal het beste tussen de houten balken onder de vloer klemmen. Als je kruipruimte hebt, dan kun je het isolatiemateriaal vanaf de onderkant tussen de balken plaatsen. Heb je geen kruipruimte? Geen zorgen! Je kunt het isolatiemateriaal ook vanaf de bovenkant plaatsen. Op dit punt vraag je je af welk isolatiemateriaal je kunt gebruiken. Wij raden rockwool isolatie aan. Het materiaal is van hoge kwaliteit en ook nog eens voordelig! Daarnaast is het isolatiemateriaal drukvast, flexibel en akoestisch isolerend. Ook handig om te weten, is dat het materiaal brandwerend, waterafstotend en dampwerend werkt. Tot slot is het materiaal ideaal voor daken, muren en vloeren. 

Voor isolatie zijn er dus verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Bij muurisolatie kun je kiezen uit een voorzetwand, spouwmuur of een binnenmuur of scheidingswand. Als het om vloerisolatie gaat, moet je rekening houden met het type vloer. Ga na waar je de isolatie bij een houten vloer of een betonnen vloer wilt plaatsen. Hierbij is rockwool isolatie ideaal. Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op onze website of kom langs in de winkel.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
rekening mee houden bij een verhuizing Previous post Houd hier rekening mee bij een verhuizing
raamdorpels Next post Waarom zijn raamdorpels zó belangrijk?