Read Time:2 Minute, 50 Second

De hal: het is vaak een beetje een ondergeschoven kindje in het interieur. En dat is zonde! Je verlaat hier immers keer op keer je woning én je komt hier ook weer binnen na een lange dag. Is het dan geen mooi idee als je je meteen helemaal welkom voelt in huis, zodra je je hal binnenstapt? Ook als je visite over de vloer hebt, geeft een mooie gang wel zo’n fijne eerste indruk! We delen onze tips: zó zorg je voor een stijlvolle aankleding van je hal!

Geef de trap een opfrisbeurt

Waar de blik het eerst op valt in de gang? Dat is meestal de trap! Juist daarom is het zo belangrijk om voor een mooie trap in de hal te kiezen. Zeker als je een oude en versleten trap hebt, is een opfrisbeurt een goed idee. Maar je kunt hier ook voor kiezen om de trap helemaal aan te laten sluiten op jouw woonwensen en -stijl!

stijlvolle hal

Bij Carpetright kun je op voordelige én eenvoudige wijze kiezen voor een stijlvolle traprenovatie. Met zogenaamde ‘overzet-tredes’ wordt een nieuwe look of het herstellen van slijtage op je trap gerealiseerd. Zo is het net alsof je een volledige nieuwe trap hebt, maar dan zonder een ingewikkelde verbouwing! Een ideale, snelle oplossing voor een mooie renovatie van je trap, die goed past bij jouw wensen.

De juiste verlichting in de hal

In ruimtes als de hal staan we meestal niet zo goed stil bij de verlichting. Er hangt een simpele lamp en dat is het vaak wel. Terwijl de juiste verlichting ook echt kan zorgen voor meer sfeer! En zeker in de donkere maanden van het jaar is dit meer dan welkom – als je regelmatig in het donker thuiskomt.

Kies daarom het liefst voor een eyecatcher als lamp in de hal! Heb je een hoog plafond? Een kroonluchter is in dat geval een plaatje. Pak lekker uit! In een minimalistisch interieur kun je bijvoorbeeld een rij van eenvoudige lampenbolletjes ophangen: door er meerdere achter elkaar te plaatsen, ga je nog altijd voor een uniek beeld. En een staande lamp in de hal is ook een beauty! Plaats ‘m bijvoorbeeld naast de kast die je in de hal hebt staan.

Aankleding in de hal

Grote kans dat jouw hal met name een praktische functie dient. Je trekt er je jas aan. Misschien staat er een spiegel waarin je nog even je looks checkt voor je de deur uitstapt. En dat is natuurlijk hartstikke handig! Maar probeer daarbij ook te kiezen voor een sfeervolle aankleding in de hal. Zo maak je er echt een gezellige ruimte van. Waar je aan kunt denken? Plaats wat planten in de gang – die zorgen altijd voor sfeer. Of laat een vrolijke kleur in de hal zien: verf de muur in roze, groen of blauw!

Heb je weinig ruimte en kies je het liefst voor decoratie die zo praktisch mogelijk is? Haal dan bijvoorbeeld leuke rieten manden in huis, waar je de sjaals en mutsen in bewaart. Of zet een smal houten bankje in de hal – ideaal om je schoenen op aan te trekken. En wat dacht je van decoratie aan de wand? Plaats wat mooie lijsten waar je foto’s en posters in stopt: altijd iets leuks om naar te kijken. Zo is het voortaan een feestje om thuis te komen. Een goed gevoel dat al begint zodra je je voordeur binnenstapt!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
luxe-grote-badkamer Previous post Voor welk type bad kies jij?
koffietafelboeken inspiratie Next post Deze koffietafelboeken geven jouw interieur nét dat puntje op de i