Read Time:2 Minute, 46 Second

Niets is zo lekker om na een drukke en stressvolle dag even te ontspannen. Ontspannen kan op verschillende manieren, maar een populaire methode is om lekker languit in bad te liggen. Met een boek en een muziekje op de achtergrond weet je zeker dat je weer helemaal tot rust komt. De keuze die je maakt voor het type bad in je badkamer, speelt een belangrijke rol in hoeverre je kunt ontspannen. Je wilt een bad waarin je comfortabel ligt en bovendien wil je niet na ieder gebruik de badkuip helemaal uitboenen. Dus ook het materiaal waaruit je bad bestaat is een belangrijke afweging. De materiaalkeuze zal de mate van onderhoud bepalen en de levensduur van het bad.

Het type bad

Het type bad hangt vooral af van de grootte van de badkamer. Een ligbad is uiteraard comfortabel, maar als je badkamer te klein is moet je een alternatief zoeken. Dit kan bijvoorbeeld met een hoekbad of een zitbad. Je kunt weliswaar niet languit liggen, toch heb je de mogelijkheid om lekker ontspannen in bad te gaan. Het is ook mogelijk om de douche eruit te breken, zodat je wel ruimte hebt voor een ligbad. Om toch te kunnen douchen, creëer je een douchebad. Je plaatst een glazen wand op de badrand, zodat je in bad kunt douchen.

Heb je een grote badkamer? Dan biedt dit mogelijkheden om voor een luxe ligbad te kiezen. Helemaal trendy zijn tegenwoordig vrijstaande baden. Je hebt de mogelijkheid om dan rondom het bad te lopen. Het vergt misschien een verbouwing, maar een vrijstaand bad oogt zeer luxe en stijlvol. Uiteraard is het ook mogelijk om je ligbad te combineren met de badkamertegels, door een inbouwbad te plaatsen. Verder heb je alle keuzemogelijkheden om je bad zo luxe mogelijk aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan een whirlpool. Je bereikt dan een soort spa effect. Reken maar dat dit ontspannen is.

Met materiaal van het bad

Een bad kan uit verschillende materialen bestaan en dit zal in grote mate het comfort bepalen. Zo is er een bad van acryl. Dit is een materiaal dat zacht aanvoelt en licht in gewicht is. Ideaal bij plaatsing of vervanging van een bad. Ook het onderhoud is gemakkelijk, want acryl neemt geen vuil op. Een nadeel is dat acryl krasgevoelig is. Laat dus geen voorwerpen vallen, want je krijgt gegarandeerd een kras.

Steeds populairder wordt een solid surface bad. Dit materiaal lijkt op kunststof, maar is een mix tussen polyester, acryl en diverse soorten harsen. Het verschil met kunststof is dat het materiaal niet verkleurd en hierdoor jarenlang mooi blijft. Het materiaal is vlekwerend en vochtbestendig en ook chemische stoffen tasten het bad niet aan. Mochten er eventuele krassen ontstaan, dan zijn die weg te polijsten. Een solid surface bad is te koop bij Mastello, Hier vind je een grote collectie solid surface badkameronderdelen.

Zit je graag lang in bad? Dan kan een bad van plaatstaal of gietijzer uitkomst bieden. Het materiaal wordt geëmailleerd om corrosie te voorkomen en houdt de warmte lang vast. Je hoeft dus minder vaak warm water bij te laten stromen. Een materiaal dat niet zoveel gebruikt wordt, is quaryl. Dit is een mengsel van kwarts en acrylhars. Deze quaryl baden zijn strak in ontwerp, zeer bestand tegen krassen en gemakkelijk in onderhoud. Bovendien houdt quaryl de warmte lang vast.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
thuisnetwerk aanleggen Previous post Je eigen thuisnetwerk aanleggen
stijlvolle hal Next post Hoe zorg je voor een stijlvolle aankleding van de hal?