Read Time:2 Minute, 55 Second

Mensen die geen tegelvloer hebben, denken vaak dat dit de makkelijkste vloer in om schoon te maken. Dat is echter niet zo. Er zijn namelijk erg veel verschillende soorten tegelvloeren en vele daarvan zijn helemaal niet zo makkelijk schoon te maken. Sommige gladde tegels bijvoorbeeld lijken altijd strepen te krijgen als je ze verkeerd schoon maakt. Bij andere tegelvloeren heb je te maken met grote voegen, die ook weer het vuil vasthouden. Hoog tijd dus om je advies te geven over hoe je een tegelvloer het beste kunt schoonmaken.

Bij het schoonmaken van vloertegels begin je altijd met het opruimen en stofzuigen., bijvoorbeeld met een robotstofzuiger, meer informatie over de beste robotzuiger vind je op Huizelijk. Het is erg belangrijk dat je dit stof vrij maken erg goed doet. Ligt er namelijk nog vuil en stof op de tegelvloer als je gaat dweilen, dan zorgt dit voor extra strepen op de vloer. Dit is dus een heel belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je overal goed bij kunt en er geen stof, vuil en haren aan je dweil kleven. 

Het dweilen van vloertegels kun je het beste doen met een sopje van warm tot heet water, een beetje bleek en een dopje allesreiniger. Allesreiniger geeft de tegels een beetje glans en zorgt ervoor dat de ruimte lekker ruikt. De bleek reinigt de tegels en voegen. Als de vloer niet erg vies is, kun je de bleek weg laten.

Haal je dweil door het hierboven genoemde sopje en wring deze goed uit. Ga de ruimte door en boen vlekken extra goed. Om de voegen schoon te maken, boen je de voegen met de dweil met de voegrichting mee. Boenen doe je door met enige kracht de dweil heen en weer te halen. Bij echt vieze vlekken, zul je even op je knieën moeten gaan om extra kracht uit te kunnen voeren.

Wring de dweil geregeld uit

Zorg ervoor dat je na elke paar vierkante meters je de mop of dweil weer door het sopje haalt en deze goed uitwringt. Door de dweil frequent uit te spoelen, zul je een schoner resultaat bereiken. Wring de dweil goed uit na elke spoelbeurt zodat de vloer niet te nat wordt, want dit kan weer voor strepen op je tegelvloer zorgen.

Loop niet over de net schoongemaakte tegelvloer totdat deze helemaal droog is! Zelf zul je dit niet snel doen als je net hebt gedweild, maar zorg vooral dat je kinderen of huisdieren even niet op de schone vloer komen. Je kunt tegelvloeren nadrogen met een droge doek of dweil, of je kunt de de vloer aan de lucht laten drogen. Uiteraard is dit laatste het makkelijkste, en daarnaast heb je op die manier de minste kans op strepen.

Zoals gezegd zorgt allesreiniger ervoor dat vloertegels glanzen en daarnaast verspreid het een lekkere frisse geur door de ruimte. Het is echter niet een middel dat geweldig reinigt. Daarom moet je dus een klein beetje dikke bleek aan het sopje toevoegen als de tegelvloer erg vies is. Je moet echt maar een klein beetje allesreiniger gebruiken: een afgestreken eetlepel. 

Groene zeep

Groene zeep is ook een heel geschikt schoonmaakmiddel om vloertegels met kleine tegels mee te dweilen. Het is relatief milieuvriendelijk, ruikt behoorlijk neutraal en het reinigt goed. Pas wel op dat je niet te veel groene zeep in je sopje doet, want het is een dikke zeep en kan strepen achterlaten als je er te veel van gebruikt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
voordelen aluminium ramen Previous post De voor-en nadelen van aluminium ramen en deuren in huis
Next post Verbouwen of nieuwe woning onder handen nemen? Dit heb je nodig