Read Time:1 Minute, 59 Second

In de jaren 70 werd er vooral gebruikt gemaakt van hout als materiaal om kozijnen en deuren te maken, maar inmiddels heeft hout plaats gemaakt voor aluminium. Aluminium kent een aantal grote voordelen, waardoor het heel geschikt is als materiaal voor kozijnen en deuren. In dit artikel vertellen we je de voor-en nadelen van aluminium.

De voordelen

Er zitten veel voordelen aan het hebben van aluminium ramen en deuren. Om te beginnen is aluminium heel duurzaam. Aluminium gaat lang mee en hoeft maar zelden vervangen te worden. Mochten de aluminium kozijnen of je voordeur van aluminium stuk gaan, kan het materiaal bovendien opnieuw worden gebruikt voor het nieuwe product. Hierdoor is er weinig afval en dat is het goed voor het milieu. Hoogwaardige aluminium onderdelen kun je vinden bij Aluprof.eu/nl. Het bedrijf is gespecialiseerd in onder andere aluminium deuren en kozijnen en kan je advies op maat geven.

Ook is het zo dat aluminium water- en winddicht is, waardoor het een perfect materiaal is om te gebruiken voor jouw nieuwe aluminium binnendeuren of aluminium voordeur. Het innovatieve ontwerp heeft een isolerende werking, waardoor de warmte lekker binnenblijft en de kou juist buiten. Tenslotte zijn alu ramen en deuren erg onderhoudsvriendelijk. Zoals eerder gezegd hoef je ze bijna niet te vervangen en gaan ze erg lang mee. Je hoeft je aluminium ramen of binnendeuren dus alleen maar schoon te maken met een sopje. Daarnaast is aluminium kras- en roestbestendig, waardoor je dus heel lang van bijvoorbeeld je steel look aluminium binnendeuren kunt genieten.

Met aluminium kun je alle kanten op. Heeft je interieur zwarte onderdelen, dan kun je dit ook toepassen met een aluminium deur zwart. Maar ook andere kleuren kunnen gebruikt worden. Ook kun je voor verschillende effecten kiezen, zoals ‘steel look’. Het aluminium past zich aan naar jouw wensen!

De nadelen

Waar er voordelen zijn, zijn er meestal ook nadelen. Hoewel aluminium goed tegen krassen kan, is het natuurlijk altijd mogelijk dat er alsnog krassen in komen. Deze krassen zijn dan wel erg hardnekkig en moeilijk te verwijderen. De enige oplossing is dan om het betreffende kozijn of ander stuk te vervangen. De installatie van aluminium ramen en deuren is vrij prijzig in de aanschaf. Het is dus even een flinke uitgave, maar onthoud wel dat ze heel lang meegaan en tussendoor weinig onderhoud nodig hebben. Daarmee zijn ze het meer dan waard!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
vochtproblemen in huis (2) Previous post De oorzaken en de oplossingen van vocht in huis
tegelvloer schoonmaken Next post Hoe kun je het beste een tegelvloer schoonmaken?