Read Time:2 Minute, 11 Second

Tegelvloeren zijn gewild

Tegenwoordig zijn ze steeds vaker te zien in hallen, keukens, woonkamers en in badkamers: tegelvloeren. Tegelvloeren hebben veel te bieden, dus eigenlijk is het niet zo verwonderlijk dat dit type vloeren tegenwoordig zo gewild is. Maar waarom is dat zo? Wat zijn eigenlijk de voordelen die tegelvloeren jou te bieden hebben? Hieronder hebben we de 5 grootste pluspunten verzameld, die mede verklaren waarom vloeren met tegels vandaag de dag zo populair zijn.

tegelvoer badkamer

1. Tegelvloeren in de badkamer zijn eenvoudig schoon te houden
Een groot pluspunt van tegels is dat deze gemakkelijk schoon te maken zijn. Denk bijvoorbeeld aan afneembare badkamer tegels. De badkamer is dé ruimte bij uitstek die je graag hygiënisch en fris wilt houden. Goed afneembare badkamer tegels leggen is dan een slimme oplossing. Het wekelijks met water en zeep reinigen volstaat namelijk om de vloer glanzend te houden en goed schoon te maken.

2. Tegels hebben een luxueuze en warme uitstraling
Met tegels in huis heb je enorm veel keuze. Zo kun je kiezen uit moderne stijlen of juist nostalgische tegels. Wie van keramiek houdt gaat natuurlijk voor keramische tegels. Hip zijn tegenwoordig ook de natuursteen tegels. Deze tegels laten allerlei bijzondere variaties zien en soms zie je in deze tegels zelfs fossielen zitten. Hoe uniek is dat!

3. Tegelvloeren zijn goed betaalbaar
Vergeleken met andere vloersoorten zijn vloeren met tegels vandaag de dag goed betaalbaar. Uiteraard zijn er genoeg dure tegelvoeren, maar als je kritisch onderzoek doet en aanbieders onderling vergelijkt, is een voordelige en goede tegelvloer snel gevonden!

4. Combinatie met vloerverwarming is mogelijk
Een groot voordeel van tegelvloeren is dat je deze vloeren kunt combineren met de aanleg van een vloerverwarming. Tegels zijn goed in het geleiden van warmte. Kies daarom bij de aanleg van een tegelvloer in de woonkamer of hal, tegelijk voor vloerverwarming. Dan loop je straks – in de koude herfst- en wintertijd – met lekker warme voeten door huis heen. Dat is echter niet het enige mooie aan vloerverwarming, want je gaat ook flink besparen op de energienota. Zo kun je de kachel doorgaan 1 tot 2 graden lager zetten. Financieel ligt de jaarlijkse besparing die vloerverwarmingen opleveren tussen 6 en 15 procent. Dat is mooi meegenomen natuurlijk!

5. Een duurzame keuze voor de lange termijn
Tegels staan bekend vanwege het feit dat ze lang meegaan. Ze slijten nauwelijks tot niet en zijn haast niet kapot te krijgen. Als je voor duurzaamheid gaat, zijn tegelvloeren dan ook een van de beste keuzes die je kunt maken. Slim is hierbij om wel te kiezen voor tijdloze tegels, zodat jouw tegels altijd bij het veranderde interieur blijven passen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een nieuwe relaxfauteuil uitzoeken
Next post Bijzondere Foscarini hanglampen voor in een modern interieur