Read Time:2 Minute, 21 Second

Voor inbrekers is het de laatste jaren steeds aantrekkelijker geworden om in te breken. Dit komt voornamelijk doordat er steeds meer waardevolle spullen voorkomen in huizen. Zo liggen er in ieder huis vaak meerdere elektrische apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops. Is dit bij jou ook het geval? Dan wil je uiteraard niet dat een inbreker zijn slag slaat. Beveilig jouw woning daarom goed tegen inbraak. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Wij geven je hier tekst en uitleg.

Kies voor goed hang- en sluitwerk

Sommige mensen wonen als sinds jaar en dag in dezelfde woning, maar hebben nog nooit de sloten op toegangsdeuren vervangen. Geldt dit ook voor jou? Dan is de kans op een inbraak een stuk groter. Waarom? Omdat oude sloten geen geheimen meer kennen voor een inbreker met enige ervaring. Hij forceert zo’n slot binnen een handomdraai, waardoor hij snel binnen staat. Zorg daarom voor goed hang- en sluitwerk op de toegangsdeuren van jouw woning. Kies bij voorkeur voor sloten met een keurmerk. Deze sloten zijn uitvoerig getest op verschillende inbraakmethoden. Vergeet ook jouw ramen niet te beveiligen. Als een inbreker via een deur niet binnen kan komen, probeert hij het ongetwijfeld via het raam.

Anti-inbraakstrip

Verlaat je jouw huis vaak via de voordeur? Dan draai je deze mogelijk niet op slot. Zodra je de deur sluit, valt deze namelijk direct in het slot. Toch is het verstandig om jouw deur altijd op slot te draaien. Doe je dit niet? Dan kan een inbreker via de inbraakmethode flipperen binnendringen. Hij drukt een hard stukje plastic tussen de deur en het kozijn en beweegt deze op en neer. Op deze manier kan hij de dagschoot in de deur tikken, waardoor de deur opent. Als je jouw deur op slot draait, is dit niet mogelijk. Vergeet je jouw deur regelmatig af te sluiten? Plaats dan een anti-inbraakstrip. Met deze inbraakbeveiliging is flipperen niet langer mogelijk.

Elektronische beveiliging

Er zijn inbrekers die zich niet af laten schrikken door goed hang- en sluitwerk of een anti-inbraakstrip. Zij kunnen namelijk ook gewoon een raam intikken om binnen te komen. Als je de kans hierop wilt verkleinen, kun je elektronische beveiliging plaatsen. Denk hierbij aan camera’s en een alarmsysteem. Wanneer een inbreker dergelijke beveiliging ziet hangen, denkt hij wel twee keer na alvorens hij inbreekt. De pakkans is namelijk een stuk groter met elektronische beveiliging.

Laat jouw woning inspecteren

Voordat je inbraakbeveiliging aanschaft, wil je waarschijnlijk eerst weten wat je kunt doen om jouw huis beter te beveiligen. Laat daarom eens een slotenmaker langskomen. Hij kan jouw woning inspecteren en jou adviseren welke beveiliging je waar aan kunt brengen. Zoek je nog een lokale slotenmaker? Kijk dan op Slotenprobleemkwijt.nl. Hier vind je binnen de kortste keren een lokale slotenmaker die jou van dienst kan zijn.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
mooi gras Previous post 6 tips om je tuin in een handomdraai op te knappen
tv meubel Next post Moderne styletips voor je tv