Read Time:2 Minute, 14 Second

De tuin is helaas vaak een project dat net even te lang blijft liggen qua opknapbeurt. Te duur, geen inspiratie of simpelweg geen tijd. Toch hoeft het opknappen van je tuin echt niet heel moeilijk te zijn en ook zeker niet lang te duren. 

Iedereen die recentelijk (of misschien alweer een tijdje geleden) is verhuisd weet dat met name de tuin er vaak bij inschiet. “Eerst maar eens het huis opknappen, de tuin komt later wel.” Maar uiteindelijk blijft dit project toch altijd weer veel langer liggen dan je gepland had, terwijl een opknapbeurt echt niet veel werk hoeft te zijn. Wij vertellen je hoe je je tuin in een handomdraai opknapt! 

  1. Gazon aanleggen 

De basis van een mooie tuin is wat ons betreft toch wel een strak, groen gazon. Nu kun je natuurlijk gaan inzaaien en wekenlang wachten, maar je kunt ook voor direct resultaat gaan. Met graszoden of met kunstgras kun je direct genieten van je tuin

  1. Tegels schoonspuiten 

Zijn de tegels op je terras lelijk geworden door een groene aanslag? We begrijpen dat je dan geneigd bent om nieuwe tegels te plaatsen, maar je kunt ze natuurlijk ook schoonspuiten met de hogedrukreiniger. Zo gepiept en vaak zijn ze daarna weer als nieuw! 

  1. Schutting schoonmaken

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de schutting, ook daar kan een mosgroene aanslag op komen. Ook dit kun je heel gemakkelijk schoonspuiten, of met een sopje van groene zeep schoonboenen. Het kost even wat moeite, maar je bent sneller klaar en goedkoper uit dan wanneer je een nieuwe schutting laat plaatsen!  

  1. Nieuwe tuinset 

Ook een mooie tuinset kan natuurlijk niet ontbreken én is de investering zeker waard. Zorg ervoor dat je een tijdloos model uitkiest van goede kwaliteit, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Is je budget iets kleiner? Neem dan vooral even een kijkje op Marktplaats voor tweedehands sets! 

  1. Beplanting 

Buiten een mooi gazon is ook beplanting erg fijn voor je tuin. Zowel voor het aanzicht als voor de bijen en andere insecten, zeker wanneer je kunstgras hebt aangelegd. Plaats wat mooie planten in je borders, hang fleurige bloembakken aan je schutting en plant hier en daar een mooi boompje in de grond of in leuke potten. Je zult zien dat je tuin in één keer een heel andere look krijgt! 

  1. Leg een paadje aan 

Wil je gras afwisselen met wat tegels of grind, dan is een paadje een leuke manier om je tuin een speelse touch geven. Kies bijvoorbeeld voor een mooi grindpad, een slingerpaadje van klinkers of voor grote, asymmetrische flagstones. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op! 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
oranje in je interieur Previous post Viva Hollandia: 5x oranje in je interieur
woning tegen inbraak beveiligen Next post Hoe beveilig je jouw woning tegen inbraak?