Read Time:3 Minute, 8 Second

Of je nu een formele rechthoekige eetkamer hebt, of een overgangsruimte tussen een open keuken en de woonkamer, het is van cruciaal belang om de juiste eethoek te vinden om de ruimtes bij elkaar te brengen. De eettafel is vaak het middelpunt van de kamer waar je samenkomt met familie en vrienden, dus wil je er zeker van zijn dat de eethoek comfortabel in de ruimte past. Is er bijvoorbeeld genoeg ruimte voor eetkamerstoelen met armleuningen? Je wil ook dat het bij de esthetiek past en de ontwerp van het huis. Er zijn veel vormen en maten om uit te kiezen, dus laten we bekijken waar je rekening mee moet houden om de juiste eettafel te kiezen en er een te vinden die bij je past.

In veel huizen is de eettafel de plek waar we letterlijk en figuurlijk samenkomen tijdens drukke dagen, feesten en meer. Het zorgvuldig uitkiezen van die eettafel, hoort dan ook bovenaan je lijstje te staan. Je eerste stap in de zoektocht naar de perfecte eettafel is om na te denken over de kamer waarin hij zal komen. Is dit een formele eetkamer die je gebruikt voor het houden van etentjes, of zal dit voor je dagelijkse gebruik zijn voor huiswerk , knutselen en de meeste maaltijden? Voor een tafel voor dagelijks gebruik is een tafel die weinig onderhoud nodig heeft misschien wel de beste keuze. Zorg ervoor dat wat je ook besluit, je genoeg ruimte rond de tafel laat om comfortabel rond te lopen en in en uit de stoelen te kunnen stappen.

Bij het selecteren van welk materiaal het beste voor jou is, is hoe en wanneer het wordt gebruikt opnieuw van cruciaal belang. Houten tafels bieden de warmte en het comfort voor dagelijks gebruik en vertonen niet snel slijtage en vingerafdrukken. Evenzo zijn beton, bamboe en marmer sterk zonder in te boeten op stijl. Als je geen probleem hebt met wat meer onderhoud, dan zijn strakke moderne materialen zoals glas en MDF misschien iets voor jou.

Kies je stijl

Dit is misschien wel het moeilijkste onderdeel, als je eenmaal weet naar welke maat en materiaal je op zoek bent.  Van traditioneel tot modern, de eettafel kan zo veel of zo weinig uitstralen als je wil. Houd het klassiek met een volledig houten optie of ga voor iets dat de stijl in de eetkamer zal bepalen. In combinatie met de perfecte stoelen moet je eettafel een weerspiegeling zijn van je levensstijl.

Absoluut de meest voorkomende vorm zijn rechthoekige eettafels, omdat ze plaats kunnen bieden aan een groot aantal gasten. De lineaire vorm zorgt ook voor voldoende ruimte om rond de tafel te lopen. In het ideale geval moeten rechthoekige tafels 91 tot 105 cm breed zijn om voldoende ruimte te hebben om aan beide zijden van de tafel te kunnen bewegen. Houd er rekening mee dat deze vorm, vooral als je rekening houdt met de stoelen, te groot kan zijn voor krappe ruimtes, maar dat betekent niet dat je het niet kunt gebruiken. Neem gewoon lange banken in plaats van stoelen, zodat je ze onder de tafel kunt schuiven wanneer je ze niet gebruikt om op die manier meer ruimte te creëren.

Vierkante eettafels

Heb je een vierkante eetkamer? Dan heb je een vierkante tafel nodig. Waarom? Omdat ze gewoon goed bij elkaar passen. Buiten dat, werkt deze vorm eettafel geweldig voor groepen van vier of minder personen. Als je op een gegeven moment meer gasten krijgt, kies dan voor een tafel die je kunt uitschuiven. Houd er ook rekening mee dat je altijd twee of meer vierkante tafels kunt combineren om meer ruimte te creëren. Een van de grote voordelen van deze vorm is de intimiteit die deze biedt, waardoor iedereen aan tafel op korte, gespreksafstand van elkaar kan zitten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
marmerlook tegels Previous post Steeds vaker kiest men voor tegels in plaats van hout
gietvloer woonkamer Next post Gietvloer in de woonkamer biedt diverse voordelen