Read Time:2 Minute, 18 Second

Bij het vervangen van een vloer in huis heb je tegenwoordig keuze uit verschillende materialen. Kies je voor een houten vloer, een vloer van pvc of ga je voor moderne houtlook tegels? Die laatste optie is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit heeft verschillende redenen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat deze keramische tegels duurzamer zijn dan de planken van hout, laminaat of pvc. Waar ook pvc relatief lang mee zal gaan, is zeker laminaat een vrij kwetsbaar materiaal. De kans op krasjes in de toplaag van de vloer is groter dan bij het gebruik van keramische tegels met houtlook. Het effect van het gebruik van houtlook tegels wijkt niet heel sterk af van het gebruik van hout of laminaat. Er zijn nog meer redenen om deze tegels te overwegen bij de aanleg van een nieuwe vloer.

Keramische tegels worden in verschillende modellen verkocht

Waar de keuze voor houtlook tegels een interessante kan zijn voor een groot aantal gezinnen, kun je verder kijken dan dat. Naast de houtlook tegels, welke de ruimtes in huis een warme uitstraling geven, kunnen ook marmerlook tegels het overwegen waard zijn. De marmerlook tegels geven kamers een chique, luxe uitstraling. Daarbij past dit model tegel goed bij een strak en modern interieur. Combineer de tegels met industriële elementen, om het interieur een ietwat speels tintje te geven. Denk aan de combinatie van marmerlook tegels met een stalen trap. Zo’n zwarte trap valt weer goed te combineren met een zwarte keuken, eventueel voorzien van een blad in marmeren kleur. Het kan de moeite waard zijn eens naar voorbeelden van woningen te zoeken, waarbinnen men gekozen heeft voor deze marmerlook tegels.

Voordelen van de keuze voor keramische tegels

Reeds las je al dat keramische tegels een hele duurzame keuze zijn. De tegels worden daarnaast in verschillende varianten aangeboden, waardoor je altijd een type tegel vindt die aansluit op jouw smaak. Er zijn nog meer redenen om deze tegels te overwegen in huis. Denk ook aan het feit, dat de keramische tegels makkelijk schoon te houden zijn. Je kunt ze regelmatig afnemen met een dweil om ze mooi en fris te houden. Bij een houten vloer of een vloer van laminaat loop je tijdens het dweilen het risico het materiaal aan te tasten. Te veel water zou kringen kunnen veroorzaken. Of nog erger; het zou de vloer bol kunnen doen laten staan. Bij de keramische tegels hoef je er niet bang voor te zijn.

Vloer met keramische tegels ideaal voor kinderen

Die kringen in de vloer ontstaan ook niet als gevolg van spelende kinderen, die per ongeluk hun beker drinken om laten vallen. Of wat te denken van kinderen die met hun natte schoenen vanuit de gang de woonkamer in komen stormen?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
voegenstift Previous post Voegenstift helpt de badkamer als nieuw te laten lijken 
wat is de juiste eettafel Next post Hoe bepaal je wat de juiste eettafel is?