Read Time:3 Minute, 8 Second

De voordelen van een dakraam en lichtstraat zijn duidelijk: ze zorgen voor veel natuurlijk licht, ze kunnen een uitstekende ventilatie bron zijn en ze dragen bij aan het thermisch comfort van een gebouw. Een dakraam plaatsen kan zorgen voor meer zonlicht en verse lucht in de slaapkamer. Ook op zolder kan een dakraam een welkome aanwinst zijn. Meer dan dat, dakramen vormen een esthetische toevoeging aan het uiterlijk van een woning. Maar waar moet je eigenlijk rekening mee houden om ervoor te zorgen dat de installatie soepel verloopt zodra het dakraam ter plaatse is? Hoewel het over het algemeen eenvoudig te installeren is, helpen wij er met deze blog voor dat alles soepel verloopt.

De grootte

Dakramen zijn er in allerlei soorten en maten, en het kiezen van de juiste afmetingen is van cruciaal belang. Denk hier dan ook goed over na en laat je door een professional adviseren, zodat je later niet tegen problemen aanloopt.

Ondersteuning van het dakraam

De meest effectieve manier om een ​​dakraam te ondersteunen is het gebruik van dubbele trimmers voor horizontale ondersteuning en dubbele spanten voor verticale ondersteuning. Dubbele hangers worden in elke hoek geplaatst en enkele hangers bevinden zich rond verbonden spanten. Deze spanten moeten aan elkaar worden bevestigd met behulp van houtverbindingen en M12-bouten. Bij het bevestigen van het hout moet de kop van de bout verzonken zijn aan de kant van het hout waaraan het dakraam wordt bevestigd. Anders zou het onder de beglazing kunnen uitsteken. Zoals bij alle structurele aanpassingen, moeten de berekeningen worden uitgevoerd door een gekwalificeerde constructeur.

De opening in het dak

Houd er rekening mee dat de grootte van de raamopening mogelijk niet de grootte van het raam zelf is. De werkelijke vereisten zijn afhankelijk van het individuele dakraam, dus raadpleeg de installatiehandleiding goed terwijl je aan het plannen bent. Overweeg bij het voorbereiden van de spanten hoe elementen zoals de isolatie en de uiteinden van de latten worden ondersteund. De onderlaag van het dak moet worden teruggevouwen en op de juiste manier worden bevestigd. Ook zullen er nog andere elementen aan het dak moeten worden toegevoegd, zoals kantellijsten, latten en voegwerk

Wat te doen als het dakraam is geleverd?

Neem de tijd om na te denken over hoe dakramen worden geleverd en, als ze daar eenmaal zijn, hoe ze worden opgeslagen om ervoor te zorgen dat ze niet worden beschadigd.

Sommige fabrikanten, bieden gratis levering via een online winkel en door te kiezen voor levering de volgende dag, kun je de opslagvereisten op locatie minimaliseren.

Belangrijker nog, onderschat het gewicht van een dakraam niet. Een klein gelamineerd dakraam weegt iets meer dan 35 kilogram en de eenheden kunnen meer dan 100 kilogram bereiken, afhankelijk van de grootte en het type beglazing. Mogelijk moet je hijsapparatuur huren voor grote ramen of op moeilijk toegankelijke locaties Bij zwaardere dakramen moeten ook worden gekeken naar de veiligheid. In sommige gevallen kan mechanische hulp nodig zijn om de dakramen veilig te verplaatsen.

Het dakraam op de juiste plek krijgen

Bouwmaterialen worden in de meeste gevallen ‘tot aan de stoeprand’ geleverd, dit is vaak ook het geval voor lichtstraten en dakramen. Tenzij je een bijzonder attente chauffeur hebt, moet je uitzoeken hoe je de unit op het dak kunt krijgen.

Veel dakramen worden geleverd met een installatiehandleiding die in feite meerdere producten omvat en die producten kunnen erg op elkaar lijken, terwijl ze toch andere bevestigingen en instructies nodig hebben. Als deze instructies niet correct worden opgevolgd, kan dit van invloed zijn op het installatieproces en de prestaties van het dakraam of dakraam. Zorg ervoor dat je de instructies controleert om er zeker van te zijn dat het installatieteam over het juiste gereedschap beschikt. Afhankelijk van de fabrikant kunnen speciale boren nodig zijn.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
goede makelaar Previous post Zo word je een goede makelaar 
Next post Hoe weet je hoeveel zonnepanelen je nodig hebt?