Read Time:2 Minute, 31 Second

Boiler is onmisbaar in een moderne woning 

Je eigen woning, de plek waar je graag bent wanneer je na een lange werkdag aan rust toe bent. Voorzien van alle gemakken om het leven aangenaam te maken. Je bent druk bezig geweest met isolatie en andere besparende voorzieningen, bedoeld om het energieverbruik omlaag te brengen. Douchen doe je ook niet meer zo lang als vroeger en de verwarming mag een graadje lager. Binnen een week was je er aan gewend. Prima. Maar dan wil je wél dat de warmwatervoorziening direct acte de présence geeft wanneer je erom vraagt. Hierop besparen levert je teveel teruggang in comfort op en is eigenlijk niet nodig. Je warmwatercomfort is een blijvertje. In je keuken en je badkamer wil je direct beschikken over warm water, wanneer jij het nodig hebt. Het verantwoordelijke apparaat, de boiler, verwarmt het water voor je en is onmisbaar in een modern huis.

Twee keuzes boiler: elektrisch en gasgestookt 

Maar voordat je de boiler installateur laat komen om het onmisbare apparaat te laten installeren, moet je weten dat er twee types boiler zijn. Je hebt dus een keuze en voor jezelf bepaal je wat voor jou van toepassing is.

  1. De elektrische (keuken)boiler. Zoals de naam al doet vermoeden verwarmt deze boiler het water door middel van elektriciteit. De boiler zelf bestaat uit een vat dat geheel geïsoleerd is. Dit vat heeft een maximale capaciteit aan water dat ze kan bevatten. Een elektrische warmtespiraal dat in contact staat met het water binnenin warmt het water op tot de ingestelde temperatuur. Vervolgens zal dit water met behulp van een thermostaat op de juiste temperatuur gehouden worden. Omdat het vat geïsoleerd is, is de warmteafgifte naar buiten minimaal. Een mooi voordeel: overal waar je de beschikking hebt over een aansluiting voor elektriciteit en water is een elektrische boiler te gebruiken. Heb je plots veel warm water nodig, dan kan het gebeuren dat je door de voorraad water heen gaat en je zonder komt te zitten. Dan is óf de boiler te klein voor je, óf je moet dan toch keuze twee overwegen:
  1. De gasgestookte boiler. Deze is geschikt wanneer je een grote warmtevraag hebt, bijvoorbeeld omdat je met een gezin samenwoont en iedereen graag gebruik maakt van een warme douche. Zo’n boiler brengt al voorverwarmd water naar de juiste temperatuur met behulp van de cv-ketel waar deze op aangesloten is. Heb je maar kleine hoeveelheden water nodig, bijvoorbeeld voor in de keuken, dan hoeft de ketel niet per se aan te slaan en bespaar je jezelf energie. Heb je een actief huishouden, dan is optie twee, de gasgestookte boiler, een goede keuze.

Het kan natuurlijk zijn dat je precies tussen deze twee mogelijkheden inzit. Je bent misschien alleen of met z’n tweeën en je twijfelt. Je staat in je keuze er niet alleen voor. De boiler installateurs van De Vreeden Klima Service geven je graag advies. Nadat je je keuze hebt gemaakt volgt een vakkundige installatie. Het voelt aan als een warm bad.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hoeveel zonnepanelen op een plat dak Previous post Hoeveel zonnepanelen kunnen op een plat dak?
besparen Next post Door de hoge energieprijzen en inflatie is besparen noodzakelijk. Hier enkele zaken waar je makkelijk op kunt besparen