Read Time:2 Minute, 30 Second

Zonnepanelen op het dak kunnen het nodige opleveren. Daarom worden ze ook steeds populairder.. Het is natuurlijk wel belangrijk om alles te weten wat hier een rol in speelt. Denk bijvoorbeeld aan de vraag hoeveel zonnepanelen er op een plat dak kunnen. Bereken de opbrengst van zonnepanelen om een goed beeld te vormen. Er is echter nog meer wat je moet weten. In dit artikel krijg je het nodige mee. Zo weet je in ieder geval welke zaken een belangrijke rol spelen. Dit helpt je bij het maken van een keuze.

De verschillende variabelen

Het is belangrijk om te weten dat er vier variabelen meespelen bij het bepalen van het aantal zonnepanelen op een plat dak. Het gaat om de ruimte die beschikbaar is, de grootte van de zonnepanelen, de hoeveelheid energieverbruik en het budget dat beschikbaar is. Je kan in theorie het hele dak vol leggen met zonnepanelen die precies op elkaar aansluiten. Je moet natuurlijk wel rekening houden met bijvoorbeeld een schoorsteen en andere dingen die schaduw kunnen opleveren. Kijk ook naar objecten in de buurt van het dak die voor schaduw kunnen zorgen. Dit kan ook een rol spelen in de keuze.

Wat is normaal?

Wanneer je een groter dak hebt, dan kunnen er dus ook meer zonnepanelen op. Hoeveel er precies op kunnen is per situatie verschillend. Een specialist als Zonduurzaam kan hier ook bij helpen. Zaken zoals de samenstelling van het gezin en de mate van verbruik van stroom spelen een rol hierin. Het is goed om te weten hoeveel panelen in ieder geval nodig zijn op een dak. Een echte specialist kan dit natuurlijk gemakkelijk voor je uitzoeken en berekenen. Laat iemand langskomen die dit voor je bekijkt. Zo is het maximale eruit te halen.

Zonnepanelen berekenen per vierkante meter

Het is ook mogelijk om zelf een inschatting te maken van de mogelijkheden per vierkante meter op een plat dak. Een paneel is 2,5 vierkante meter. Dat betekent dat op een dak van 10 vierkante meter ongeveer 4 panelen kunnen. Dit kan natuurlijk wel verschillen, afhankelijk van bijvoorbeeld de elementen die al op het dak liggen. Je kan er dan geen paneel kwijt, of er valt schaduw op zodat deze niet goed werkt. Dit moet je natuurlijk wel ook allemaal meenemen wanneer je een berekening maakt van wat er op het dak mogelijk is. Zo haal je er alles uit.

Hulp van zonnepanelen kenners krijgen

Het is wel mogelijk om zelf het nodige te berekenen per vierkante meter plat dak die beschikbaar is voor panelen. Dat neemt niet weg dat het misschien wel gemakkelijker kan zijn om een specialist erbij te halen. Die kan overal rekening mee maken en een heel gerichte offerte opstellen. Dit geeft een duidelijk inzicht. Je weet precies wat het gaat kosten om zonnepanelen op het dak te leggen. Dit maakt het veel gemakkelijker om te zorgen dat er het maximale uit de mogelijkheden te halen is. Dat is wel zo fijn voor de portemonnee en voor het milieu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
eettafel Previous post Zo kies jij een nieuwe eettafel
direct warm water Next post Het comfort van direct warm water met een boiler