Read Time:3 Minute, 19 Second

We hebben allemaal geld nodig om onze rekeningen, te betalen. Helaas zijn dit jaar bepaalde kosten, zoals die van energie en de boodschappen flink gestegen. En dus gaat er nu meer geld uit bij een gemiddeld Nederlands huishouden dan een jaar geleden. Er zijn echter een aantal dingen die de moeite waard zijn om voor op te besparen. In dit artikel bespreken we een flink aantal van die dingen om je te helpen wat meer geld in je portemonnee over te houden, zoals het afsluiten van een sim only abonnement in plaats van het aanschaffen van een nieuw abonnement met telefoon! Met het geld dat je bespaart, kun je veel doen. Sommige ideeën hier zijn praktisch, andere zijn gewoon leuk, maar ze zijn allemaal het lezen waard!

Telefoonkosten verlagen

Als je telefoon oud is, is het misschien tijd voor een upgrade, maar die zijn meestal niet goedkoop. Tegenwoordig zijn er echter goedkopere opties, zoals een refurbished telefoon of misschien zelfs het overnemen van een ouder model van een vriend of vriendin. Het is hoe dan ook goedkoper om een sim only abonnement af te sluiten dan een abonnement waar een telefoon bij zit. Probeer dus een goedkoop toestel te vinden, zodat je voor sim only kunt gaan en enorm kunt besparen op je telefoonkosten!

Apps die je leven beter maken

Sommige apps helpen je met je bestedingen. Het kan de moeite waard zijn als je daar hulp bij kunt gebruiken of gewoon alles inzichtelijk wilt hebben. Je kunt bijvoorbeeld een app vinden met betrekking tot budgettering die je helpt bij het dagelijkse leven.

Besparingen in huis

Er zijn allerlei manieren om in het huishouden te besparen. In de keuken en badkamer kun je zuiniger omgaan met (warm) water. Probeer gebruik te maken van LED verlichting of andere energiezuinige lampen. Zet lampen uit in ruimtes waar niemand verblijft. Ook de verwarming is natuurlijk een zaak waar de laatste tijd veel over wordt gesproken. Probeer deze alleen te gebruiken in ruimtes waar je tijd door brengt en in andere ruimtes dicht te draaien. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, er zijn natuurlijk tal van manieren om in huis te besparen. 

Duurzame kleding

In plaats van elk seizoen nieuwe kleding te kopen, kun je sparen voor duurzamere producten van hoge kwaliteit. Je kunt je kleding ook upcyclen. Natuurlijk kost het vooraf wat meer, maar je zult deze items veel langer in je bezit hebben. Bovendien help je het milieu en anderen.

Goede schoenen

Hetzelfde geldt voor schoenen. Schoenen van goede kwaliteit gaan vele jaren mee. Nogmaals, het prijskaartje lijkt misschien hoog, maar je kunt in de loop van de tijd sparen en je krijgt een verzameling prachtige schoenen die je je hele leven kunt dragen zonder dat je ze vaak hoeft te vervangen.

Dag van de geestelijke gezondheid

Soms kan de routine van werk, thuis en andere verplichtingen ons uitputten. Spaar voor ‘een mentale gezondheidsdag’ om vermoeidheid tegen te gaan. Als je een mentale overbelasting voelt, is het misschien tijd om een ​​dag voor jezelf te nemen. Bepaal aan welke activiteiten je overdag wilt werken en spaar ervoor.

Financiële cursus

Leren over geld is de moeite waard. Zoek uit wat voor soort lessen er bij jou in de buurt zijn, of volg er een online. Kies iets waarin je geïnteresseerd bent, of het nu gaat om budgettering, beleggen of iets anders, en leer alles wat je kunt. 

Vakantie

Sparen voor een vakantie is meestal gemakkelijk omdat de motivatie hoog is. Bovendien is het een geweldig gevoel om ergens heen te gaan en te weten dat je het kunt betalen. Locaties die verder weg liggen, kosten meestal meer, dus je kunt het beste al een jaar van tevoren beginnen met sparen. Voor een snellere, kortere reis kan een maand of twee voldoende zijn.

Gebruikte auto

Het vinden van een betrouwbare gebruikte auto is een goede zaak om geld te besparen. Het brengt je waar je heen moet, en zoiets praktisch kopen is waardevol op de lange termijn.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
direct warm water Previous post Het comfort van direct warm water met een boiler
buiten klussen Next post Buiten bezig met klussen?