Read Time:2 Minute, 32 Second

Het interieur in je woning is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. De manier waarop jij je interieur ingericht hebt, zorgt ervoor dat jij je eigen persoonlijke plekje hebt, waar jij je prettig bij voelt. Naast het inrichting van de woning zijn er nog andere facetten die het leefgenot completer kunnen maken, waarbij ook de tuin een grote rol speelt. Steeds meer mensen zien hun tuin als een verlenging van het interieur. Zo zijn er veel mensen die een serre of veranda laten aanbouwen, waarbij zij een bijvoorbeeld een buitenkeuken bouwen zodat zij het leven van binnen in de periode dat het kan ook buiten kunnen voortzetten.

De tuin is een plek om je heerlijk te kunnen terugtrekken na een lange dag op kantoor. Wil je gewoon rust, dan kan dat natuurlijk met een spannend boek in een lekkere stoel onder de veranda. Ben je een echte tuinier, dan is de tuin de plek waar je lekker aan het werk kunt. De laatste jaren speelt ons voedsel een steeds grotere rol, niet zo zeer het voedsel, maar de veiligheid van bepaalde voedingsmiddelen en de manier waarop deze bereid worden. Als gevolg starten steeds meer mensen zelf met het planten en kweken van groenten, zaden, kruiden en andere voedingsmiddelen.

Haal de landelijke sfeer in de tuin met Urban Farming

Het begint in vele steden steeds groener te worden. Mensen vinden allerlei oplossingen om zelf hun eigen voedsel te kweken. Zelfs in de kleinste woningen vinden mensen inventieve oplossingen om bijvoorbeeld groente en fruit te kweken. Men gebruikt speciale groeizakken of geveltuintjes en benut zo optimaal de ruimte. Het zelf kweken van voedingsmiddelen past geheel in de stijl van het landelijk wonen en is dus zeker voor mensen met een landelijk interieur erg toepasselijk.  Er zijn allerlei verschillende manieren om Urban Farming in en rondom je woning toe te passen.

Groenten en fruit kweken in houten bakken

Waarschijnlijk ben je ze al wel eens tegen het lijf gelopen; die leuke hippe houten bakken waarin je groentes kunt kweken. Met deze bakken creeer je een strakke afscheiding in je tuin, maar creeer je wel een natuurlijke look and feel. Deze bakken zijn te koop, maar er zijn ook allerlei oplossingen om deze zelf te maken. Wil je een minitauurmoestuintje creeeren, dan kun je bijvoorbeeld makkelijk lege houten wijnkistjes gebruiken. Het makkelijke hiervan is dat deze eenvoudig met voedzame grond te vullen is en tevens makkelijk te verplaatsen indien je de planten in de zon wilt zetten.

Kruiden kweken

Wanneer je een beetje rond gaat kijken op het internet en woon/ tuinwinkels zie je steeds meer leuke oplossingen voor het kweken van planten en kruiden. Zo kun je zelf eenvoudig een leuke kruidenpothouder maken door enkele planken van 4 ronde gaten te voorzien. Bindt deze planken aan elkaar en plaats in de ronde gaten de potjes met kruiden.

Wat je ook vaak ziet is een speciale kruidentafel. Met oude steigerhouten planken kun je vrij eenvoudig een mooie tafel neer zetten waar je in alle rust je kruiden kunt bijhouden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Herfst woontrends 2014
Next post Zelf white wash meubels verven