Read Time:2 Minute, 14 Second

Wil jij het nieuwe jaar opgeruimd en georganiseerd beginnen? Gelukkig is er een manier waarop je dit kunt doen: het lamineren van teksten, foto’s, visitekaarten en andere documenten. Ook thuis kun je dit gemakkelijk doen. Zo bescherm je papieren tegen vuil, stof, vocht en scheuren en blijft de informatie langdurig mooi en leesbaar. Wil je meer weten? Met onderstaande tips kies jij de juiste lamineerhoezen voor prachtige gelamineerde documenten. 

Tip 1: een goed lamineerapparaat

Hierbij presenteren we gelijk open deur nummer één: schaf een goed lamineerapparaat aan. Deze machines zijn in verschillende prijsklassen beschikbaar en het kan verleidelijk zijn om het voordeligste model te kiezen. Voor sommige doeleinden is dit een goede optie, maar voor het beste resultaat ga je op zoek naar een apparaat van hoge kwaliteit.

Tip 2: de juiste lamineerhoezen voor documenten

Er bestaan verschillende soorten en formaten lamineerhoezen. De meest populaire soort is de document lamineerhoes. Met deze hoes geeft je je documenten een professionele uitstraling, bescherming en extra stevigheid. Document lamineerhoezen bestaan er in allerlei formaten, waarvan de A4-formaat lamineerhoezen het meest populair zijn. Ook voor A2- tot en met A7-documenten is dit type hoezen beschikbaar. Wil je papieren met afwijkende formaten lamineren? Dit is ook mogelijk. Er bestaan namelijk hoezen voor andere formaten, zoals ordners, visitekaartjes en badges.

Tip 3: geef documenten extra glans

Soms wil je je documenten net dat beetje extra glans geven. In het geval van presentatiemateriaal bijvoorbeeld. Dan kan je in plaats van een matte hoes kiezen voor een model in een glanzende uitvoering. Dankzij de glossy afwerking komen gelamineerde documenten nog mooier voor de dag.

Tip 5: highspeed hoezen voor extra snelheid

Wil je een groot aantal documenten lamineren? Dat kan aardig wat tijd in beslag nemen. Gelukkig is er een manier om het proces aanzienlijk te versnellen. Er bestaan namelijk speciale highspeed lamineerhoezen waarmee de lamineersnelheid tot 30% toe kan nemen. 

Tip 6: gebruik reinigingslamineerhoezen

Een goed lamineerapparaat aanschaffen, is één ding, maar de goede kwaliteit behouden is een heel ander verhaal. Zoals bij veel kantoorartikelen geldt dat regelmatig onderhoud ervoor zorgt dat het apparaat optimaal blijft functioneren. Hoe gaat dit onderhoud in zijn werk? Simpel: maak gebruik van een reinigende lamineerhoes. Hiermee verdwijnen lijmresten van de rollen als sneeuw voor de zon.

Aan de slag met lamineren

Door bovenstaande tips in gedachten te houden, kun je de juiste materialen aanschaffen om je belangrijke documenten thuis zelf te lamineren. Voor je begint, willen we je nog één laatste tip meegeven. Start altijd met een proefversie voordat je het echte document in het lamineerapparaat plaatst. Zo voorkom je dat er door een verkeerde instelling iets fout gaat met het papier. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Wat te doen bij een lekkage in de badkamer?
kamerplant ficus benjamina Next post Groen in huis, met de Ficus benjamina