Read Time:2 Minute, 15 Second

Een lek in de badkamer – het is een wel erg vervelend probleem, zeker als je wooncomfort en hygiene hoog in het vaandel draagt! Normaal gezien heb je meteen door of je in de badkamer met een lek zit. Naast het constante druipen van water kan je ook bijvoorbeeld zien dat de vloer nat wordt en blijft of dat er zich vocht ophoopt in de badkamer. In dat geval loont het de moeite om de hulp van een professioneel lekdetectie bedrijf in te schakelen!

Hoe spoort men een lekkage in de badkamer precies op?

Zodra je denkt met een lek te zitten in de badkamer, doe je best een beroep op een gespecialiseerd lekdetectie bedrijf dat het lek gaat opsporen. Zo’n bedrijf gaat volgens een nauwkeurig stappenplan te werk, teneinde de exacte locatie van het lek te vinden én er een goede oplossing voor te bieden.

Zo begint het met een vochtmeting in de badkamer op basis waarvan de risicozones in de ruimte vastgelegd kunnen worden. Natuurlijk zal men de badkamer ook visueel gaan inspecteren – vaak valt op die manier al de oorzaak van het lek te vinden. Een andere professionele techniek is het meten van de druk op waterleidingen door middel van een zogenaamde manometer, die zowel digitale als manuele resultaten geeft en het mogelijk maakt om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Ten slotte kan de kern van het probleem opgelost worden via één van de vele methodes die een lekdetectie bedrijf hanteert. Bij een endoscopie wordt bijvoorbeeld een heel kleine camera gebruikt om het lek visueel te achterhalen, terwijl met gasdetectie de precieze plaats van het lek gevonden kan worden door gas door de leidingen te laten stromen. Deze en nog veel meer methodes geven je de mogelijkheid om lekken in de badkamer op te sporen en te voorkomen dat de situatie erger wordt!

Wat doe je zodra je het lek hebt gevonden?

Zodra je precies weet waar het lek zich bevindt, is het natuurlijk gewoon nog een kwestie van het probleem op te lossen. Hiervoor schakel je eveneens best een specialist in om zeker te zijn dat de badkamer snel lekvrij is. Een loodgieter kan waterleidingen die onder de badkamer lopen nauwkeurig weer herstellen, zodat je binnen de kortste keren weer van een optimaal comfort geniet.

Daarbij kan je bij een specialist altijd terecht voor advies over het renoveren of onderhouden van waterleidingen. Welke leidingen zijn extra duurzaam of passen binnen je budget? Kan je zelf dingen doen om de levensduur van je leidingen te verlengen? Allemaal vragen die een professional voor jou kan beantwoorden. Het resultaat? Je badkamer is niet alleen snel lekvrij, je kan een dergelijk probleem in de toekomst ook nog eens vermijden!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Quotes in je interieur Previous post Quotes in je interieur: 4 originele manieren
Next post Gebruik van lamineerhoezen: 6 tips