Read Time:3 Minute, 7 Second

Tegenwoordig speelt steeds meer van ons dagelijkse leven zich af in de keuken. Waar we vroeger die keuken alleen gebruikten om onze maaltijden te maken, is het nu de plek waar we ook vrienden en familie ontvangen. We zien daarom steeds vaker een open indeling waarbij de keuken en de eetkamer één grote ruimte zijn, waarbij de laatste multifunctioneel kan worden gebruikt.  De eettafel heeft zijn waarde dus niet verloren, maar is op een andere plek in huis komen te staan. Hieronder geven we je tips voor het inrichten van een eethoek, groot of klein, waar die ook komt te staan!

Besteed extra aandacht aan de keuze van de eettafel

De tafel en de stoelen maken de eethoek echt tot wat hij is. Het is het middelpunt en de plaats waar alle activiteit plaatsvindt. We eten, entertainen en werken hier zelfs tegenwoordig en dus moet het een fijne tafel zijn waar dit alles mogelijk is. Daarom is het van het grootste belang dat er goed wordt nagedacht over de tafel en stoelen op het gebied van comfort.

Als je het geluk hebt een eetkamer te hebben die gescheiden is van de keuken en de woonkamer, maak er dan optimaal gebruik van. Overweeg een rechthoekige of langwerpige tafel met zes of zelfs acht stoelen. Het geeft je niet alleen voldoende ruimte om te werken en te ontvangen, maar het geeft ook een plek om je culinaire vaardigheden te laten zien. Denk eraan dat er voldoende beenruimte is. Een tafel op een voetstuk zou ideaal zijn, omdat deze de meeste beenruimte biedt.

Overweeg stevig eiken of rustiek grenen voor een wat zwaardere afwerking van een tafel. Zet zo’n zware tafel dicht bij de muur en combineer hem met een bank aan één kant, en indien mogelijk bij het raam, zodat mensen tegen de muur kunnen leunen en de zon naar binnen schijnt en de tafel verlicht. 

Een moderne eettafel

Toch op zoek naar iets meer moderns? Aanbieders als Goossens hebben op dat gebied ook voldoende opties. Voeg bijvoorbeeld een meer eigentijdse toets toe met een gladde, gepolijste houten tafel die slank is. Voor een moderne en no-nonsense look ga je voor een strak glazen tafelblad, of  misschien zelfs wel een marmeren blad. 

Een klassieke maar toch eigentijdse uitstraling kan worden bereikt door glas en marmer te combineren, hoe onconventioneel het ook klinkt. Waar je ook voor gaat, houd rekening met de mensen die de tafel het meest zullen gebruiken. Dat betekent dat als je kleine kinderen hebt, je misschien geen luxe mahoniehouten tafel moet kopen die kan worden bedorven door gemorst voedsel, stiftstrepen of krassen.

Een eettafel in een kleine ruimte

Een kleine ruimte hoeft niet slecht te zijn, het kan juist chic en stijlvol zijn… ook als het gaat om een kleine hoek in de keuken. Ga voor een ronde tafel om de ruimte te maximaliseren. Het toevoegen van een spiegel aan de muur zal het effect van ruimtelijkheid geven. Heb je alleen een hoek om je eethoek in te richten? Maak je geen zorgen. Koop een zware houten tafel om de hoek te accentueren en grootser te maken! Kleine ruimtes kunnen veel leuker zijn omdat het gemakkelijker is om de impact van kleur en design te voelen. 

‚Moet ik een tafelkleed gebruiken of niet?’ Dat is een vraag waar velen van ons over nadenken. Een tafelkleed beschermt de tafel natuurlijk tegen beschadigingen, maar tafelkleden hebben ook de kracht om een ​​heel gewone tafel om te toveren tot iets verfijnders. Een lang tafelkleed dat tot halverwege de vloer reikt, voegt een vleugje elegantie toe aan elke tafel. Maar als je een heel mooi meubelstuk als tafel hebt, maak het tafelkleed dan kort en pronk met die eettafel!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
tafelvoetbal avond Previous post Game night! Organiseer tafelvoetbaltoernooien met vrienden en familie
hoogwerker huren Next post Tips voor het huren van machines voor een stressvrije verhuizing