Read Time:3 Minute, 2 Second

Een warme woonkamer inrichting

Vaak zorgt een warme woonkamer inrichting ervoor dat mensen graag in deze ruimte bivakkeren. Uiteraard wordt een warme en gezellige sfeer vooral gemaakt door de bewoners van een huis, maar de inrichting speelt hierbij ook zeker een grote rol. Een warme inrichting zorgt voor extra ontspanning en dat is heerlijk na een dag hard werken. Thuis op de bank heerlijk bijkomen in een gezellige woonkamer.

Warme kleuren

De kleuren die worden gebruikt, bepalen voor een groot gedeelte de sfeer van een woonkamer. Met kleuren kun je dan ook heel veel doen om een warme woonkamer inrichting te creëren. Warme kleuren zijn bijvoorbeeld rood, oranje, geel en alle tinten van deze drie kleuren. Deze kleuren zorgen voor een warme sfeer in de kamer. Meestal is het wel mooi om deze kleuren te combineren met een wat koelere basiskleur zoals grijs of lichtblauw. Daarnaast is ook bruin een kleur die zorgt voor warmte in een interieur. Bekijk goed welke kleuren jou het meest aanspreken, want het is niet mooi om heel veel verschillende kleuren door elkaar te gebruiken. Dit maakt het namelijk snel erg druk en onrustig in een kamer. Weet je welke warme kleur het gaat worden, bedenk dan waar je deze kleur of kleuren wilt gaan toepasssen. Je zou bijvoorbeeld een muur in een warme tint kunnen verven of je neemt een aantal meubels met een warme kleur.

warme woonkamer inrichting

Verlichting

Ook de verlichting speelt een grote rol in het creëren van een warme woonkamer inrichting. Neem een heel aantal kleinere lampjes die mooi bij elkaar passen en zet die op verschillende plaatsen in je kamer. Doe je deze lampjes aan, dan heb je direct een hele gezellige en warme sfeer. Richt ook eens een staande lamp naar de muur, dit zorgt voor een warme uitstraling. Gebruik zeker in de wintermaanden geen wit licht, maar neem mooie warme verlichting. Uiteraard horen ook kaarsen bij een warme kamerinrichting. Zet wat sfeerkaarsjes in groepen bij elkaar en geniet van het warme en sfeervolle licht dat ze verspreiden.

warme kleuren inrichting

Meubels

Vaak passen landelijke meubels heel goed in een interieur met een wat warmere look. Ga jij dus voor een warme woonkamer inrichting, kijk dan eens rond bij landelijke meubels. Vaak zijn deze meubels van hout en kun je ze kopen in verschillende kleuren. Bruin kan heel mooi zijn in een warme inrichting, maar bijvoorbeeld witte meubels zijn ook prachtig. Je kunt wanneer je witte meubels neemt, de muur en de gordijnen weer in een donkere tint kiezen.

Materialen

Materialen die horen bij een warme woonkamer inrichting zijn vooral de natuurlijke materialen. Neem om een warme uitstraling in de kamer te verkrijgen zeker een warm wollen vloerkleed. Leg deze onder de salontafel, net niet onder de bank. Ongetwijfeld vergroot dit de warme sfeer enorm. Leg ook wat plaids en dekens op de bank en op eventuele stoelen. Wanneer jullie een kachel of een open haard hebben, wat eigenlijk wel bijna een must is in een warme inrichting, zet dan een rieten mand met houtblokken naast de kachel. Ook wanneer je niet in het bezit bent van een houtkachel, kan het mooi zijn om wat rieten manden neer te zetten. Vergeet ook niet een aantal wollen poefs te plaatsen.

Accessoires

Accessoires maken een inrichting helemaal af en dat is ook het geval bij een warme woonkamer inrichting. Neem vooral natuurlijke decoraties zoals riet, noten en gedroogde planten en bloemen. Het is heel mooi om ook wat persoonlijke accessoires een plekje te geven in je woonkamer. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fotolijstjes of andere voorwerpen die belangrijk voor jou zijn. Dit alles zorgt vast en zeker voor een heerlijke sfeer in jouw woonkamer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Muurdecoratie kinderkamer
Next post Dakkapel laten plaatsen