Read Time:2 Minute, 46 Second

Als je al enkele jaren dezelfde keuken hebt, is het niet zo vreemd dat je op een bepaald moment een beetje uitgekeken bent op de inrichting van de ruimte. Vind je het design van jouw keuken niet meer zo mooi of interessant, maar wil je niet de hele keuken vervangen om de ruimte een nieuwe look te geven? Lees dan in dit artikel welke vijf dingen je kunt doen om de uitstraling van je keuken te veranderen, zonder de keuken helemaal te verbouwen.

Verf de frontjes van je keuken

Bij het aanschaffen van je huidige keuken, heb je voor een bepaalde kleur gekozen voor de frontjes van je keukenkastjes. Ben je deze kleur helemaal zat? Dan kun je ervoor kiezen om de frontjes van je keukenkastjes te verven. Doe je dit op de juiste manier, dan zie je helemaal niet dat de frontjes voorheen een andere kleur hadden.

keukenkastjes verven

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/495325658994027518/

Door de kleur van je keukenkastjes te veranderen, verander je de hele uitstraling van de ruimte. Witte keukenkastjes maken de ruimte extra fris en modern, zwarte keukenkastjes zorgen voor extra rust in de keuken en fris gekleurde keukenkastjes geven jouw keuken een echte boost.

Vervang de frontjes van je keuken

Zijn de frontjes van je keuken eigenlijk wel aan vervanging toe, dan kun je dit deel van je keuken vervangen tijdens de keukenrenovatie. Je hoeft niet de hele keuken eruit te slopen en een nieuwe keuken aan te schaffen, maar je koopt alleen nieuwe frontjes voor je kastjes. Door hele andere frontjes aan te schaffen, geef je jouw keuken meteen een hele andere uitstraling. Daar komt nog bij dat keukenfronten vervangen helemaal niet zo duur is, waardoor je slechts weinig geld hoeft te investeren voor een keuken met een geheel nieuwe look.

keuken frontjes

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/505951339370148163/

nieuwe grepen keukenkastjes

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/377880224965130099/

Installeer nieuwe grepen op de kastjes

Een subtiele verandering die je keuken er heel anders uit kan laten zien, is het verwijderen van de oude grepen op de kastjes voor nieuwe grepen voor je keuken. Deze maatregel voor keuken opknappen kun je helemaal zelf uitvoeren en kost je niet veel geld, maar geeft je keuken wel een hele andere look. Kies voor moderne grepen voor een extra moderne keuken, neem gladde en ronde grepen voor een landelijke keuken en neem vintage grepen voor een keuken met vintage of industriële look.

Voeg accessoires toe aan de keuken

Het toevoegen van accessoires aan je keuken kan de ruimte ook helemaal veranderen. Zet een paar leuke potten op het aanrecht om etenswaren in op te bergen, koop een mooie theepot om op het aanrecht te zetten en hang leuke wanddecoratie aan de muur. Allemaal kleine veranderingen die je niet veel geld kosten, maar die je keuken wel direct vrolijker maken.

keuken accessoires

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/322500023297794451/

Geef de muren in de keuken een nieuw likje verf

Tot slot kun je er ook voor kiezen om een of meerdere muren in de keuken te verven. De keuken verven is iets wat je zelf kunt doen en zelf je keuken verven is ook nog eens goedkoop te regelen. Door slechts één wand in de keuken een ander kleurtje te geven, kun je de hele uitstraling van de ruimte veranderen.

accentmuur keuken

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/347480927480483309/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Lekker ontspannen in je eigen buitensauna
Next post De Loveseat: Gezelligheid anno 2017