Read Time:2 Minute, 45 Second

Vind je het heerlijk om naar de sauna te gaan, maar heb je niet altijd zin en tijd om een saunacomplex in de buurt op te zoeken? Dan kun je er ook voor kiezen om in je eigen buitensauna te investeren. Een eigen buitensauna is niet goedkoop, maar na het bouwen van de sauna hoef je nooit meer dure entreekosten voor de sauna in de buurt te betalen. Daarnaast heb je altijd een sauna in je directe omgeving, waardoor je toch sneller even de sauna in duikt.

Op deze pagina lees je meer over het aanschaffen van een buitensauna en zelf een buitensauna maken. Zo lees je niet alleen welke verschillende soorten sauna’s er zijn en hoe je deze sauna’s kunt verwarmen, maar ook welke keuzes je moet maken bij het aanschaffen van jouw perfecte design buitensauna.

design buitensauna

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/509258670338455244/

De verschillende soorten buitensauna’s

Bij het aanschaffen van je eigen buitensauna, zijn er verschillende soorten sauna’s die je kunt kopen. Ten eerste is er het sauna met het platte dak, dat eigenlijk een beetje op een klein schuurtje lijkt. Het voordeel van deze sauna, is het feit dat de sauna op maat kan worden gemaakt en minder duur is in de aanschaf. Wil je dat jouw sauna meer op een echt huisje lijkt, dan investeer je in een sauna met puntdak. Deze sauna lijkt op de sauna met het platte dak en is bovendien helemaal op maat te maken, maar dan ziet de sauna er net wat huiselijker en sfeervoller uit.

sauna in de tuin

Tot slot is er ook nog de barrelsauna. Deze sauna heeft de vorm van een cilinder en ziet er trendy uit. De sauna is wat duurder dan andere buitensauna’s, maar hier krijg je wel een designer sauna voor terug die je bovendien naar wens uit kunt breiden. Zeker als je het belangrijk vindt dat jouw sauna er trendy en luxe uit ziet, is de barrelsauna een goede investering.

barrelsauna

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/431430839289478815/

buitensauna met plat dak

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/475340935654066327/

De buitensauna verwarmen: de verschillende mogelijkheden

Er zijn twee mogelijkheden om een buitensauna te verwarmen. Ten eerste kun je investeren in een traditionele houtgestookte buitensauna, die door het branden van hout warm gemaakt wordt en op temperatuur blijft. Daarnaast kun je ook investeren in een sauna die warm wordt gemaakt door middel van elektriciteit. Deze sauna wordt sneller warm dan de houtgestookte sauna, maar kost je wel meer aan energiekosten. Bij het investeren in een sauna voor buiten kies je zelf welke verwarmmogelijkheid het beste bij jou past.

De beste sauna kiezen: deze keuzes moet je maken

Ga je in een sauna voor buiten investeren, dan wil je uiteraard wel een goede investering doen waar je vele jaren plezier van hebt. Om de beste investering te doen, moet je enkele belangrijke keuzes maken door de volgende vragen te beantwoorden:
– Wat voor soort design buitensauna schaf je aan, een sauna met plat dak, een sauna met puntdak of een trendy barrelsauna?
– Van welke houtsoort moet de sauna gemaakt worden?
– Hoe groot moet de sauna worden?
– Hoe moet de sauna verwarmd worden, met hout of met elektriciteit?
– Welke extra accessoires moet de sauna krijgen?

Door deze vragen allemaal te beantwoorden, kom je er vanzelf achter welke sauna het beste bij jou past.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
100 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Is het kopen van plastic tuinmeubelen interessant of niet?
Next post Een nieuwe look voor je keuken zonder heftige verbouwing: vijf tips