Read Time:2 Minute, 26 Second

Ga je verhuizen of verbouwen? Dat is niet niks! We raden je dan ook zeker aan om de voorbereiding hiervan goed aan te pakken. Ga niet zomaar aan de slag zonder de plannen eerst goed uit te werken. Zo voorkom je teleurstellingen. Hoe je dit het beste doet? We delen graag onze tips!

Interieuradvies door professionals

De beste tip die we je kunnen geven: laat je adviseren door professionals. Zo weet je zéker dat je de juiste keuzes maakt als het aankomt op je nieuwe inrichting in huis. Professionals hebben er immers alle verstand van – zij weten het best welke kleuren, meubels en accessoires je kunt gebruiken in jouw woning. En zo ga je dus voor het mooiste resultaat!

Een afspraak voor interieuradvies bij De Bommel Meubelen is helemaal gratis. En dit is zeker een aanrader! In een winkel van De Bommel Meubelen ga je in gesprek over jouw wensen en ideeën, waarna er een passend advies wordt gegeven. En niet onbelangrijk: hierbij wordt altijd rekening gehouden met je woonsituatie, je woonstijl en je budget.

Maak een moodboard

Je kunt nog zoveel ideeën in je hoofd hebben voor je nieuwe interieur, het werkt het best om dit te visualiseren. Maak daarom een moodboard! Dit kun je online doen, maar ook ouderwets op papier. Verzamel de mooiste kleuren, stijlen en woonitems die je kunt vinden. Door er een moodboard van te maken, kom je erachter of het geheel goed bij elkaar past. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk voordat je aan de slag gaat met shoppen!

Nog een voordeel aan een moodboard voor je interieur: je kunt de ideeën zo goed delen met bijvoorbeeld je partner of andere familieleden. Zo is voor iedereen duidelijk wat het beeld is van de nieuwe woning. Als je dit slechts in je hoofd houdt, kunnen er toch misverstanden over ontstaan. Uitwerken is daarom de beste oplossing!

Rondneuzen op inspirerende sites

Wij houden ons er het liefst úrenlang mee bezig: rondneuzen op inspirerende sites. Wat een heerlijke tijdsbesteding! Van woonblogs tot Pinterest, van Instagram tot online woonmagazines: er zijn verschillende plekken om interieurinspiratie op te doen.

Ga op zoek naar je favoriete woonstijl en ontdek de eindeloze bron aan inspiratie die het internet je te bieden heeft. Wat betreft interieurideeën geldt ook wel de regel: beter goed gejat dan slecht bedacht!

Meten is weten

Ten slotte is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen waar je mee te maken hebt. Zo voorkom je dat je een bed, bank of ander groot meubelstuk hebt aangeschaft dat uiteindelijk niet blijkt te passen in je woning. Als je vooraf zeker weet dat alles past, kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Hoewel het opmeten misschien een saai klusje bij het verbouwen lijkt, is het echt heel belangrijk. Zo ben je er immers zeker van dat alles mooi aansluit en past in je woning – iets wat uiteindelijk ook belangrijk is voor het woonplezier!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
accu bouwlamp Previous post Je huis verbouwen? Gebruik accu bouwlampen!
loungeset-kopen Next post Dit zijn de leukste loungesets om ultiem te ontspannen in jouw tuin