Read Time:2 Minute, 18 Second

Iedereen die weleens een grote verbouwing in huis gedaan heeft weet het wel: af en toe ontkom je er niet aan om in de avonden nog wat te doen. Of soms is de hoofdstop eruit en werk je sowieso in het donker. Een goede accu bouwlamp is dan absoluut onmisbaar. In deze blog lees je wat de voordelen van dit soort lampen zijn. 

  1. Stop eruit? Doorklussen!

Accu bouwlampen werken, zoals de naam ook al aangeeft, op een accu. Dit betekent dat je hiervoor geen stopcontact nodig hebt, en dat er zelfs geen elektriciteit in de woning aanwezig hoeft te zijn. Gaat de hoofdstop er even uit? Dan kun je gewoon doorklussen en zit je niet direct zonder verlichting; tenzij je natuurlijk vergeten bent om de accu even op te laden. 

  1. Accu bouwlampen zet je overal neer

Nóg een voordeel van het feit dat dit soort lampen met een accu werken is dat je ze overal neer kunt zetten. Schilderen in de badkamer? Dan zet je de lamp ook in de badkamer. Daarna even naar de werkkamer? Dan pak je lamp vast aan het handvat en verplaats je hem eenvoudig. Accu bouwlampen zijn niet zwaar, waardoor iedereen dit kan doen. 

  1. Stofdicht én waterdicht

Als je aan het verbouwen bent in huis zul je regelmatig last hebben van stof of een hoge vochtigheidsgraad in de ruimtes, bijvoorbeeld omdat er een lekkage is of omdat je net een muurtje gesloopt hebt. Gelukkig kun je accu bouwlampen ook dan blijven gebruiken. Deze lampen zijn gemaakt van zeer stevig materiaal en zijn stof- én waterdicht. 

  1. Genoeg licht in de duisternis

Accu bouwlampen zijn zeer krachtig. Je kunt ze qua verlichting vergelijken met floodlights of breedstralers, met een gemiddelde lichtopbrengst tussen de 750 en 1500 lumen. Ontzettend hoog als je het bijvoorbeeld vergelijkt met een simpel peertje, dat vaak maar een lichtopbrengst heeft van 150 lumen. 

Dit betekent dat je met een bouwlamp altijd alle werkzaamheden goed kunt uitvoeren en alles, hoe donker het ook is, goed kunt blijven zien. Bovendien heeft het licht meestal een koude kleurtemperatuur, wat een beetje doet denken aan helder daglicht. Dit licht is concentratie-verhogend en zorgt ervoor dat je goed gefocust blijft; iets wat superhandig is tijdens lange klusdagen. 

  1. Compacte en sterke verlichting

Accu bouwlampen nemen, hoewel ze dus een grote hoeveelheid licht verspreiden, meestal niet veel ruimte in beslag, waardoor ze niet in de weg staan. Stoot je ze toch per ongeluk om tijdens je werkzaamheden? Wees niet bang! De lampen hebben een zeer stevige behuizing en kunnen goed tegen een stootje. Zo snel zullen ze dus niet kapot gaan. 

Accu bouwlampen zijn dé beste keuze voor tijdens verbouwingen in huis. Deze lampen bieden een uitstekende ondersteuning bij iedere klus. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kookboek-top-10 Previous post De 10 leukste kookboeken van 2020
goede voorbereiding voor nieuw interieur Next post Een nieuw interieur: zó pak je de voorbereiding goed aan!