Read Time:2 Minute, 45 Second

Je woonkamer is een plek waar je jezelf wilt kunnen zijn en waar je vele dagen en avonden doorbrengt. Het is de plek waar je heerlijk tot rust kunt komen, maar ook een plek waar je iets van jezelf aan anderen laat zien. Daarom willen veel mensen bij het inrichten van een woonkamer en de rest van het interieur zo veel mogelijk van hun eigen smaak naar voren laten komen. Door de inrichting van je woonkamer maak je als het ware een soort van visitekaartje voor jezelf, je stijl en je smaak. Wanneer je samen met je partner of echtgenoot gaat inrichten, zul je het heus niet altijd over alles eens zijn omtrent de inrichting, in deze gevallen is het noodzakelijk om af en toe concessies te doen. Wanneer je een complete woonkamer inrichting hebt samengesteld, blijft er vaak nog een belangrijk aspect over. Waarmee gaan we de muren decoreren? Wil je kunst in je woonkamer of wil je een wandklok of andere woonaccessoires aan de muur? Er zijn veel mensen die kunst zoals schilderijen of beeldhouwwerken in huis halen om daarmee de finishing touch aan de inrichting van de woonkamer te geven.kunst in je woonkamer

Wat verstaan we onder kunst

Bij veel mensen wordt er bij kunst al snel aan een schilderij aan de muur gedacht. Kunst hoeft echter zeker niet altijd een object te zijn dat aan de muur hangt. Ook mooie beelden, vazen of andere objecten kunnen als kunst in je woonkamer worden geplaatst.

Kunst aan de muur

Waar men voorheen vaak veel muren in de woonkamer wit verfden, kiezen tegenwoordig steeds meer mensen ervoor om één of meerdere muren een andere kleur te geven. De zoektocht naar een mooi kunstwerk voor aan de muur wordt hierdoor wel een stuk moeilijker. Het kunstwerk zal echter moeten aansluiten op de kleuren die gebruikt worden in de kamer. Wanneer je echt een mooi kunstwerk of schilderij hebt gevonden, dat niet bij de kleuren van de muur past, kun je er voor kiezen om de muur een ander kleurtje te geven. Daarnaast heb je natuurlijk ook altijd nog de mogelijkheid om een schilderij op maat te maken. Spreek de kunstenaar van een werk dat mooi vind aan, en vraag of hij deze ook in een andere kleurstelling kan maken. Misschien gaat je voorkeur ook uit naar andere maten, dat is allemaal mogelijk bij een kunstwerk op maat. Laat je een kunstwerk op maat maken, dan weet je daarbij ook zeker dat je een uniek kunstwerk hebt, dat helemaal afgestemd is op jouw eigen eisen en wensen, waardoor je echt je eigen stijl in de woonkamer kan benadrukken.

Wil je kunst in je woonkamer halen? Hier enkele handige tips!

  • Heb je voor een bepaalde muur in de woonkamer een bepaald schilderij of kunstwerk in gedachte? Ga dan voor het aankopen van het kunstwerk wel even na hoe de lichtval op de gewenste plek is. Wanneer er teveel of juist te weinig licht is, kunnen de kleuren heel anders uit pakken dan je van te voren had verwacht.
  • Let goed op het formaat van een kunstwerk. Hierbij is het belangrijk om aandacht te besteden aan de grootte van de muur en het kunstwerk. In een grote gallerij kan een kunstwerk er soms klein uit zien. Wat soms na aanschaf van het schilderij thuis heel anders kan uitpakken.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Onmisbare keukenspullen
Next post Een inloopkast maken