Read Time:3 Minute, 11 Second

Een vloerkleed kan erg veel met een interieur doen. In een minimalistisch interieur kan het vloerkleed er juist voor zorgen dat het kille een beetje doorbroken wordt. Een hoogpolig vloerkleed kan aantrekkelijk staan en direct sfeer brengen, andere kleurrijke designs zorgen voor wat meer leven in het interieur. Maar net zoals bij alles wat met wonen en interieur te maken heeft, zijn er ook op het gebied van vloerkleden trends. Bij de vloerkleden trends van 2014 zagen we dat structuren en vormen veelal de trend vormden. Hoogpolige vloerkleden waren in 2014 al weer passé en het zogenaamde patchwork waarbij verschillende lappen stof worden gebruikt waren al weer afgeschreven. Ook voor het jaar 2015 zijn er al weer verschillende trends op het gebied van vloerkleden te herkennen. Maar voordat je je aandacht gaat vestigen op de vloerkleden trends van 2015 volgen hier enkele tips hoe je het juiste vloerkleed kunt kiezen. Een vloerkleed is niet direct het belangrijkste onderdeel van je woonkamer inrichting, maar speelt onopvallend juist een hele grote rol op de sfeer in de woonkamer. Een vloerkleed zorgt voor gezelligheid, warmte en sfeer.

hoogpolige vloerkleden

De kleur van het vloerkleed

Bij het kopen van een nieuw vloerkleed is de kleur erg bepalend. Misschien ben je erg trend gevoelig en wil je juist dé vloerkleden trends van het moment volgen, maar soms zijn bepaalde kleuren nou eenmaal niet geschikt bij de rest van het interieur. Kleuren zoals zwart en donkerbruin zijn vaak met vele andere kleuren te combineren en geven een strakke en moderne uitstraling. Als je bijvoorbeeld rood, geel of oranje kiest, zorgt dit voor meer warmte in het interieur. Groen en blauw zijn redelijk koele kleuren. Ondanks dat het nog zo leuk kan staan, worden pastelkleuren vaak afgeraden omdat deze vaak erg snel vuil worden en de vlekken moeilijk te verwijderen zijn.

Vloerkleden met patronen?

Wil je een vloerkleed met patronen, of heb je liever een egaal vloerkleed? Een patroon kan er voor zorgen dat de woonkamer erg druk aanvoelt. Dit kan juist bij een strak interieur de boel weer een beetje breken.

De grootte van het kleed

Het vloerkleed kan er voor zorgen dat de woonkamer er groter, smaller, breder of kleiner uit ziet. Let er bij het aanschaffen van een vloerkleed op dat je aan elke zijde van de salontafel voldoende ruimte voor het vloerkleed is.

De vorm van het kleed

Over het algemeen zijn vloerkleden rechthoekig of vierkant. Er zijn natuurlijk allerlei verschillende vormen verkrijgbaar. Een rond vloerkleed kan erg mooi staan, maar past het beste bij een ronde tafel.

Hoogpolig of laagpolig vloerkleed

Een ander groot verschil in vloerkleden is hoogpolige of laagpolige stof. Hoogpolige vloerkleden zorgen voor sfeer en warmte en laagpolige vloerkleden geven een wat strakkere look en zorgen er vaak voor dat de kamer groter lijkt. Laagpolige vloerkleden hebben vaak een langere levensduur dan hoogpolige vloerkleden.

vloerkleden trends
Riviera maison

Vloerkleden trends 2015

In 2015 herkend vtwonen.nl verschillende trends op het gebied van vloerkleden.

  • Zo zijn de Rivièra Maison vloerkleden helemaal hot. Deze vloerkleden worden vervaardigd van wol of sisal en staan om hun mooie structuur bekend.
  • Vintage Kelim zijn mooie kleurrijke Oosterse tapijten. Welke uit verschillende panelen zijn opgebouwd. Deze tapijten zijn ongeveer 8 mm dik en zijn onder andere voor de eethoek erg geschikt.
  • Vloerkleden met verschillende structuren wol kunnen erg goed met elkaar gecombineerd worden. Het combineren van verschillende structeren is ook makkelijk en leuk om te doen. Deze vloerkleden kunnen in allerlei worden vervaardigd.
  • Ook komen er bij de vloerkleden trends 2015 verschillende kleden uit het Scandinavisch interieur. Zo zijn er handgeknoopte vloerkleden vervaardigd uit puur wol, welke erg geschikt zijn voor in de koude wintermaanden. Ook de artwork vloerkleden vinden hun oorsprong in Scandinavië. Deze kleden zijn erg mooi vormgegeven en leverbaar in diverse neutrale tinten.

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een industrieel interieur naleven
Next post Een keuken op maat laten maken