Read Time:2 Minute, 1 Second

Een nieuw huis kopen, het brengt wel wat met zich mee. Natuurlijk ben je helemaal in de wolken met het nieuwe avontuur. Maar toch zijn er een aantal zaken waar je maar beter even bij stilstaat, voor je jouw handtekening op de aankoopakte plaatst. We zetten de belangrijkste punten graag even voor je op een rijtje.

Heb je al aan de verkoop van jouw huidige huis gedacht?

Bij het kopen van een nieuw huis komt meestal ook de verkoop van het oude huis kijken. Heb je er al over nagedacht hoe je dit wilt aanpakken? Ga je werken met een makelaar of ga je de verkoop helemaal zelf regelen? Heb je al kenbaar gemaakt aan de wereld dat jouw huis te koop is? Heb je al een correcte vraagprijs voor ogen?

Het zijn allemaal zaken die belangrijk zijn, maar die met de spanning van de aankoop vaak naar de achtergrond dreigen te verdwijnen.

Is jouw hypotheek geregeld?

Een huis kopen kost al snel flink wat geld. Meer dan de gemiddelde koper op zijn rekening heeft staan. Een mooi huis is aantrekkelijk, toch moet het ook financieel haalbaar zijn (en blijven). Door het afsluiten van een hypotheek kan je wel een groot deel van de aankoopprijs lenen. Maar dat bedrag moet natuurlijk wel terugbetaald worden.

Ga dus altijd eerst te rade bij een hypotheekadviseur en laat je grondig informeren over de mogelijkheden. Hij zal je helpen met het vaststellen van jouw hypotheek. Vergelijk ook verschillende aanbieders en formules met elkaar. Hier kunnen namelijk grote verschillen in opduiken, die aan het einde van de rit een flinke som kunnen schelen!

Heb je het huis laten taxeren?

Veel mensen willen absoluut het huis van hun dromen kopen. Niets mis mee, maar de kans bestaat dat je te veel betaalt voor een huis, omdat je emotionele redenen een rol laat spelen. Door het laten taxeren van het huis heb je een duidelijke en objectieve kijk op de effectieve waarde van het huis. Dit helpt bij de onderhandeling met de verkoper.

Doe dit ruim vooraf, een taxatie Amsterdam zal namelijk drukker zijn en een langere wachttijd opleveren dan in een landelijk gebied.

De tips hierboven bieden je alvast een handig lijstje van zaken die je nog moet nakijken voor je overgaat tot de aankoop van jouw nieuwe huis. Laat dit echter geen domper op de vreugde zijn en geniet vooral van het nieuwe avontuur dat jou te wachten staat.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
klussen Previous post Hoe maak jij het klussen zo effectief mogelijk?
Next post 5 tips voor sfeervolle verlichting in huis