Read Time:2 Minute, 36 Second

Tijdens de coronacrisis is er een klusgolf ontstaan. Klussen is nog nooit zo populair geweest en het was ineens iedereens nieuwe hobby. Doordat we veel thuis zaten en hierdoor tijd over hadden, werden huis én tuin al snel onder handen genomen. Binnen no time waren klusspullen uitverkocht en liep het storm bij de bouwmarkten en online winkels. Ga jij zelf ook graag aan de slag met een boormachine, een zaag of verfartikelen? In dit artikel vertellen we je hoe je het effectiefst kan klussen.

Voorbereiding

Tijdens de coronacrisis waren we genoodzaakt om thuis te werken. Echter ontbrak bij velen een werkplek binnenshuis. Er moest dus nog het een en ander gebeuren voordat we van onze nieuwe werkplekken gebruik konden maken. Er werd volop geklust en zo ontstonden de mooiste thuiskantoren.

Een goed begin is het halve werk. Het is belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Denk goed na wat je nodig hebt als je zelf wat klusjes gaat doen in en rondom het huis. Zoek eventueel online naar handige klusbenodigdheden die je nodig hebt om thuis te klussen. Je kan ook je vrienden en familieleden vragen voor klustips. Bedenk of je de klus zelf kunt uitvoeren of dat je professionele hulp nodig hebt. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat jij je werk goed doet en dat je een klus niet overnieuw moet doen.

Begin op tijd

Wij adviseren om ’s ochtends te beginnen met klussen. Klusjes lopen namelijk vaak uit, waardoor het al snel laat wordt. Hoe eerder je begint, hoe sneller je klaar bent.

Gereedschap

Zorg dat je al het nodige gereedschap in huis hebt. Als je net lekker bezig bent met klussen, wil je niet stoppen omdat er gereedschap ontbreekt en je hiervoor naar de winkel moet. Er zijn natuurlijk een aantal gereedschappen die je standaard in je gereedschapskoffer hebt zitten, zoals schroevendraaiers, verschillende tangen, een rolmaat, hamer en een zaag. Zo is een rolmaat bijvoorbeeld altijd handig om in huis te hebben. Je kan op elk moment snel even iets opmeten. Ook leuk om cadeau te geven aan fanatieke klussers. Laat rolmaten bedrukken zodat je een gepersonaliseerd geschenk creëert.

Leer van anderen

Ben je nog wat onervaren? Wees dan niet bang om hulp te vragen van vrienden of familieleden die regelmatig klussen. Je kan blogs over klussen lezen of tutorials op YouTube bekijken. Er zijn genoeg dingen waar jij klus inspiratie uit kan halen. Twijfel je toch nog of je bepaalde klussen zelf kan? Dan is het misschien beter om een vakman te laten komen. Je wil natuurlijk niet het risico lopen dat je schade in huis veroorzaakt.

Zorg goed voor jezelf wanneer je aan het klussen bent. Zorg dat je drinkfles of bidon gevuld is, zodat je tijdens het klussen voldoende vocht binnenkrijgt. Ook voor degenen die je helpen met klussen, is het handig om bidons te vullen. Vind je bidons saai? Verras ze dan met bedrukte bidons. Laat bidons bedrukken met de naam van je vriend of familielid. Heb je ze de gehele dag hard laten werken en zweten? Zorg voor een leuke afsluiting van de dag. Denk bijvoorbeeld aan een lekker drankje en een hapje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
op kamers Previous post Op kamers gaan: waar moet je allemaal rekening mee houden?
nieuw huis kopen Next post Een huis op het oog? Denk aan deze dingen voor je de handtekening zet!