Read Time:2 Minute, 54 Second

Een badkamer ontwerpen is een belangrijke taak omdat er veel bij komt kijken. Je wil namelijk  dat de badkamer wat betreft indeling en uitrusting goed aansluiten bij de behoeften van jou en je gezin. Daarnaast wil je een functionele ruimte die de drukte van de ochtendspits gemakkelijker maakt. Aangezien een nieuwe badkamer ontwerpen behoorlijk prijzig kan zijn, wil je dat deze dus op alle fronten klopt zodat je er jaren van kunt genieten. Waar je op moet letten bij het creëren van een nieuwe badkamer, lees je hieronder.

De indeling van de badkamer bepalen

De beste indeling van jouw nieuwe badkamer hangt af van de hoeveelheid ruimte die je hebt en de behoeften van jouw huishouden. Hoewel de mogelijkheden eindeloos zijn, zul je moeten bepalen wat het beste werkt voor jou/jullie. Als je de ruimte hebt, is een grote badkamer ideaal voor gezinnen. Het hebben van zowel een bad als een douche, is daarbij erg fijn.

Douchebak

Als het gaat om de douchebak, zijn er drie hoofd opties: een douchebak, tegels of een douche boven een bad. Douchebakken hebben de afgelopen 50 jaar een plek in onze badkamers veroverd en zijn de standaard geworden, alhoewel steeds meer mensen kiezen voor tegels zonder bak. Je kunt ook kiezen voor een douche boven een bad, maar dit is niet gebruikelijk, tenzij je een bad nodig hebt maar niet zoveel ruimte hebt.

Douchescherm

Een douchescherm speelt een grote rol in het algehele sfeer van de badkamer, dus het is belangrijk dat het aansluit bij de stijl en andere functies. Of je nu gaat voor een semi-frameloos, volledig frameloos, enkel glas of zelfs geen scherm, het kan je badkamer een klassieke, moderne of luxe uitstraling geven.

Bad type

Ga je graag in bad? Als je graag een bad wil in je nieuwe badkamer, zijn er tal van stijlvolle opties om uit te kiezen. Zo kun je kiezen voor een ingebouwd bad dat erg op gaat in de badkamer en niet zo nadrukkelijk aanwezig is.

Een vrijstaand bad geeft je juist een eigentijds en stijlvol middelpunt. Vrijstaande baden zijn tegenwoordig te verkrijgen in de meest uiteenlopende vormen. Denk daarbij aan ovaal of rechthoekig, rond of licht gebogen; je kunt altijd wel een bad vinden dat bij jouw stijl past.

Sanitair hardware

Hoewel het misschien niet het eerste is dat in je opkomt bij het bedenken van je nieuwe badkamer ontwerp, is je kraanwerk ook belangrijk en zeker een element waarmee je de stijl van de badkamer bepaalt. Er is op dat gebied een overvloed aan opties, elk met hun eigen onderscheidende details. Van klassiek tot modern, van minimalistisch tot protserig, je vindt ongetwijfeld de perfecte stijl die bij jouw smaak past.

Stijl versus praktisch

Met het grote aantal ontwerpen die beschikbaar zijn, kan het moeilijk zijn om je badkamer te ontwerpen, vooral als je de praktische kant uit het oog verliest en je totaal focust op stijl… Hoewel dit ook een belangrijke factor is, moet je je concentreren op hoe je de badkamer wilt gebruiken. Heb je echt twee wastafels nodig? Of juist extra werkblad ruimte?

Wandtegels

Als je tegels in de badkamer wil, wat vrij normaal is, moet je een kleur, afwerking en maat kiezen die bij het ontwerp en stijl passen. Ook wat betreft de details moet je goed nadenken. Waar je je handdoek ophangt bijvoorbeeld, dat lijkt misschien een kleinigheidje, maar als je je handdoekenrek op een minder ideale plek hangt, zal dat je elke dag (veel) frustratie opleveren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
klimplanten Previous post Wat te doen met een saaie schutting?
Next post De mogelijkheden en voordelen van een smart home