Read Time:2 Minute, 7 Second

Voor veel mensen wordt duurzaam leven steeds belangrijker. Een van de dingen die je hiervoor kunt doen is het verduurzamen van je huis. Los van het feit dat het natuurlijk goed voor het milieu is, is het ook nog eens kostenbesparend. Maar hoe verduurzaam je je huis nou makkelijk en snel? Lees dan vooral verder!

Sunny side up

Zonnepanelen: wie kent ze niet? Tegenwoordig zie je ze op steeds meer huizen liggen, zo zijn inmiddels ruim 1,5 miljoen Nederlandse huizen voorzien van zonnepanelen. Het aanschaffen van zonnepanelen is even een kleine investering, maar het geld heb je er binnen 6 tot 7 jaar uit! Daarna hoef je je geen zorgen meer te maken over stroomkosten: dit is met zonnepanelen allemaal gratis. Het mooie aan zonnepanelen is dat zonne-energie nooit op raakt. Wil jij een huis dat altijd voorzien is van stroom en ook nog eens duurzaam is? Wacht dan niet langer en schaf jouw zonnepanelen aan!

Isoleren kan je leren

Duurzamer wonen? Dan is de allereerste stap natuurlijk: zorgen voor een goede isolatie. In veel huizen is de isolatie niet optimaal waardoor de warmte die net is opgewekt, gelijk ook weer het huis verlaat. Hierdoor zet je de verwarming nog hoger, wat weer kosten met zich meebrengt. Goede isolatie is dus key! Tip: Jouw droomhuis gevonden in de buurt van Amsterdam en van plan om te verhuizen? Zorg dan dat je van tevoren bij jouw makelaar Zaandam of makelaar Amstelveen navraagt of het huis goed geïsoleerd is! Niets is zo vervelend als daar later pas achter komen. 

Maar waar kun je allemaal isoleren? Te veel om op te noemen! Denk aan muren, ramen, daken en vloeren. Of je nou kiest voor dakisolatie, gasisolatie of vloerisolatie: niet alleen zorgt het voor een heerlijke binnentemperatuur, ook is het nog eens goed voor de portemonnee! 

Kleed je warm

Heb je geen tijd of geld voor isolatie of zonnepanelen? Dan kan je natuurlijk ook nog kiezen voor de makkelijke uitweg. Sta is een keer niet 20 minuten onder de snikhete douche, maar houdt het bij een snelle wasbeurt van 5 minuten. Heb je het koud? Pak dan lekker dat dekentje erbij of trek een warme trui aan, in plaats van de verwarming steeds een tikje hoger te zetten. Het zal je verbazen hoeveel energie (en kosten) je op die manier bespaard.

Wil jij investeren in een duurzame toekomst? Kies voor zonnepanelen, goede isolatie of gewoon een wat koelere temperatuur. Met deze tips draag jij zeker je steentje bij!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Wat zijn de voordelen van een aroma diffuser Previous post Wat zijn de voordelen van een aroma diffuser?
brand voorkomen Next post Brand voorkomen: 6 tips