Read Time:2 Minute, 39 Second

Lekker creatief bezig zijn en tegelijkertijd een fijn en praktisch meubelstuk ontwerpen voor je eigen huis; winter, here we come! Een boekenkast sla je gemakkelijk op de kop in het kringloopcircuit of bij de grote blauw met gele meubelgigant. Zelf een boekenkast maken is echter veel leuker om te doen en bovendien heb je daarmee een uniek ontwerp in je woning staan. Je boeken verdienen aandacht en een mooie plek om tentoongesteld te worden. Kun je een betere plek verzinnen dan een DIY boekenkast?

Fruit- en groentekistjes

Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan. Indien je stevige kistjes gebruikt voor je DIY boekenkast, kun je ze bij een verhuizing gebruiken als verhuiskistjes. Als je van ruw of blank hout houdt, kun je ze onbeschilderd gebruiken. Voor een vrolijk kleurtje schuur je de onbehandelde kistje licht op en zet je ze eenmaal of tweemaal in de lak. Je kunt de kistjes opstapelen zonder extra versteviging, mits je de kistjes niet te hoog stapelt. Heb je wilde huisdieren of kinderen in huis? Maak dan aan weerszijde van de doe het zelf boekenkast een lat vast met een aantal schroefjes.

diy-boekenkast

bron: http://pin.it/ojJIt9f

DIY Boekenkast onder de schuine kap op zolder

Slaap je op zolder en frustreer je je over het feit dat er zo weinig plek is om een kast neer te zetten? Je kunt zelf een boekenkast maken door handig gebruik te maken van de balken onder het schuine dak. Verleng je balk met een plank. De diepte van de plank moet overeenkomen met de diepte van de boeken. De plank schroef je eenvoudig met schroeven vast. Hier komen je boeken op te staan. Monteer een stang of een lat tien tot vijftien centimeter boven de balk, waar je de boeken achter kunt zetten. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een ronde gordijnroede gebruiken.

boekenkast-schuin-dak

bron: http://pin.it/_ecS5Z2

Van ladekast tot doe het zelf boekenkast

Heb je nog een oude ladekast staan waar je niets mee kan, omdat hij niet bij het interieur van de slaapkamer past? Bouw de kast dan om tot boekenkast. Moeilijk is het niet! Haal de lades eruit. Indien er geen planken in de kast zitten, maak je deze van de onderkant van de lade. Schuur de beits van de binnenzijde van de kast af en zet het in de grondverf. Na licht opschuren heeft deze kast twee lagen lak nodig. Gebruik een hoogglans lak in een felle kleur voor een speels en kinky effect of een matte verf voor een klassiekere boekenkast.

doe-het-zelf-boekenkast

bron: http://pin.it/sZJNd-8

Kinderleeshoek van oude lades

Kinderen mogen soms een kleine stimulans krijgen om een boek te pakken. Een eigen leeshoek met een boekenplank kan hier bij helpen. Van de lades van de ladekast hierboven maak je leuke gekleurde schappen voor in de speelhoek van de kinderen. Zaag de lade op de gewenste diepte. Schuur de oude beits eraf en zet het hout in de grondverf. Twee verse laklaagjes geven je DIY boekenkast een frisse kleur. Voor het ophangen van de lades gebruik je metalen hoekprofielen. Je hangt de lades met de open kant naar boven, zodat je de kinderboeken er van bovenaf in kunt zetten.

kinderleeshoek

bron: http://pin.it/c0CnNwd

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Wat te doen met moestuin in de winter?
Next post Een stralende wachtruimte