Read Time:2 Minute, 18 Second

Behang begint weer erg populair te worden. Waar deze vorm van wanddecoratie een beetje in de vergetelheid was beland begin jaren 2000, zien we nu dat steeds meer mensen weer kiezen voor behang. Dit komt mede door trendy behang designs van merken als Kek Amsterdam. Daarnaast is behang relatief goedkoop en is het ideaal te combineren met een geverfde wand. In de blog kijken we naar de trends op het gebied van behang.

Fotobehang in combinatie met een geverfde muur

Fotobehang zie je vaak in restaurants of hotels, maar heb je er wel eens over nagedacht om fotobehang in je eigen huis te gebruiken? Natuurlijk is dit type behang vaak wat drukker, waardoor we vaak zien dat het wordt gecombineerd met geverfde muren. Of er wordt gekozen voor een fotobehang met slechts een patroon, waardoor het er realistisch uitziet. Misschien ben jij bijvoorbeeld wel helemaal weg van de industriële interieurstijl, maar heb je niet zo’n mooie muur van baksteen. Met een foto behangetje maak je er zo één! Ook kun je het vakantiegevoel in je slaapkamer krijgen door een wand te behangen met een prachtige afbeelding van een mooi strand of gebergte. Wist je dat je zelfs eigen foto’s kunt laten omzetten in fotobehang? Zo kun je dus ook je favoriete kiekje levensgroot op de muur krijgen. 

Duurzaamheid is natuurlijk een erg belangrijk begrip tegenwoordig en dat geldt ook voor het interieur. Behang past hier sowieso goed in, omdat het veel langer mee gaat dan bijvoorbeeld verf. Daarnaast is er tegenwoordig zogenaamd ecologisch behang op de markt. Het behang is gemaakt van papier met een 100% FSC keurmerk en bij de productie wordt gerecycled regenwater gebruikt. Goed voor aan de muur én goed voor de natuur.

Het gebruik van natuurlijke kleuren

Ook natuurlijke kleuren zijn nog steeds enorm populair. De natuur is een grote inspiratiebron, omdat het een gevoel van rust in huis geeft. Wel zo lekker, als je na een lange dag werken op de bank ploft. Zo zijn lichtgroene en bruine tinten erg in, zoals eigenlijk elke kleur die je in het bos vindt. Ook fijn: deze natuurlijke kleuren passen prachtig in bijna elk interieur: zo kun je alle kanten op met de inrichting van je huis!

Het zogenaamde ‘urban jungle’ motief

Het urban jungle motief op behang is nog steeds een enorme trend. Misschien heeft het wel te maken met de hectische tijd waarin we leven: we hebben behoefte aan meer natuur, ook als je midden in de stad woont. Zo zijn er talloze behangrollen te krijgen met tropische planten, prachtige bladeren en rustgevende bomen. Dat staat prachtig bij de échte planten die je al in huis hebt en zorgt voor een authentiek en sfeervolle muur. Zo haal je letterlijk de natuur in huis!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
uitvoerder Previous post Wat is een uitvoerder?
slaapkamertrends 2021 Next post Dit zijn de slaapkamertrends van 2021!