Read Time:4 Minute, 4 Second

Badkamertrends veranderen voortdurend en kunnen variëren afhankelijk van culturele invloeden, ontwerpers en individuele voorkeuren. Hier zijn enkele van de opvallende badkamertrends van 2023!

Badkamertrends van 2023

Warme metallics

Een geborsteld metallic is een populaire afwerking in een badkamer in 2023, het verzachten van de glans van messing of gouden armaturen verkleint het risico dat de ruimte opzichtig overkomt. Warmere tinten zullen de badkamertrends in 2023 waarschijnlijk domineren, evenals meer neutrale en aardse tinten, dus een geborsteld bronzen afwerking is de perfecte aanvulling op deze ontwerpschema’s dankzij het eigentijdse ontwerp en de warme contrasterende tinten.

Op het gebied van metallics worden vooral nieuwe kleuren, zoals geborsteld brons, maar ook bestaande kleuren in goud en messing populair. Veel mensen geven de voorkeur aan geborsteld goud omdat het niet zo helder is als gepolijst goud, waardoor het meer geschikt is voor moderne ruimtes.

Schaakbord tegels 

Wat we bij de badkamertrends van 2023 ook zien is schaakbord tegels. Schaakbord vloeren maken deel uit van een bredere trend van vintage referenties in huis. In badkamers vertaalt zich dit naar geschulpte randen op handdoeken en accessoires, zoete pastelkleuren en emaille in avocado tinten, en een heropleving van schaakbord tegels. Schaakbord vloeren zijn te zien in zowel badkamer- als keuken ontwerpen in klassieke Victoriaanse paletten, terwijl geblokte mozaïektegels zachtere, vrouwelijkere kleuren omarmen.

Zwarte badkamers 

Terwijl neutrale badkamers nog steeds een geweldige manier zijn om een ​​spa-achtig toevluchtsoord te creëren, zijn zwarte badkamers in opmars. Kleur zal een impact blijven maken, maar we hebben een duidelijke toename gezien in de verkoop van zwart, van accessoires tot kranen en douches, terwijl nikkel- en messing tinten ook populairder beginnen te worden. Een zwarte badkamer kan een gezellige, maar toch eigentijdse sfeer creëren. Door de neutrale tinten vallen ook accessoires op. Om te beginnen raden we aan om één gebied zwart te verven om te zien hoe dit de verlichting in de kamer beïnvloedt. Als je tevreden bent met hoe het eruit ziet, doe dan de volledige kamer.

Natuurlijke materialen en organische elementen

Badkamers krijgen steeds meer een natuurlijke en organische uitstraling. Ook bij de badkamertrends van 2023 zien we dat deze trends weer populair is.  Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen, marmer en beton is populair om een rustgevende en spa-achtige sfeer te creëren. Deze materialen voegen warmte en textuur toe aan de ruimte.

Minimalistisch en strak ontwerp

Minimalistisch design is een belangrijke trend in badkamers. Strakke lijnen, eenvoudige vormen en een minimalistische inrichting zorgen voor een strak en modern uiterlijk. Het minimalisme bevordert een gevoel van rust en eenvoud in de badkamer.

Inloopdouches

Inloopdouches worden steeds populairder, vooral in moderne badkamer ontwerpen. Ze bieden een ruimtelijk gevoel en zijn gemakkelijk toegankelijk. Glaswanden worden vaak gebruikt om de doucheruimte visueel te scheiden van de rest van de badkamer, waardoor een open en luchtig gevoel ontstaat.

badkamertrends in 2023

Vrijstaande badkuipen

Vrijstaande badkuipen worden een prominent kenmerk van veel badkamer ontwerpen. Ze creëren een luxueuze uitstraling en kunnen een blikvanger zijn in de ruimte. Vrijstaande badkuipen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, waardoor ze passen bij uiteenlopende ontwerpen.

Slimme technologie

Badkamers maken gebruik van steeds meer slimme technologieën. Verlichting, spiegels en douches met geïntegreerde slimme functies werden geïntroduceerd. Bijvoorbeeld, spiegels met ingebouwde verlichting, verwarming en bluetooth-luidsprekers zijn in opkomst.

Duurzaamheid en waterbesparing

Milieubewustzijn leidt tot een toenemende vraag naar duurzame en waterbesparende opties in de badkamer. Waterbesparende kranen, douchekoppen en toiletten worden steeds populairder. Ook werden duurzame materialen en energie-efficiënte verlichting en apparaten geïntegreerd in badkamer ontwerpen.

Opbergruimte en organisatie

Badkamers krijgen meer aandacht voor opbergruimte en organisatie. Het gebruik van wandplanken, ingebouwde kasten en ladekasten zorgt voor een opgeruimde en georganiseerde ruimte. Badkamermeubels met slimme opbergoplossingen worden steeds populairder.

Kleur en patroon

Terwijl minimalistische ontwerpen populair zijn, worden ook levendige kleuren en gedurfde patronen gezien in badkamers. Accenttegels, decoratieve wandbekleding en gedurfde kleurkeuzes worden gebruikt om de badkamer op te fleuren en een speels tintje toe te voegen.

Gouden en messing accenten

In badkamer ontwerpen worden gouden en messing accenten steeds populairder. Gouden kranen, handgrepen en verlichtingsarmaturen voegen een vleugje luxe en elegantie toe aan de badkamer.

Natuurlijke verlichting

Het belang van natuurlijke verlichting in de badkamer wordt steeds meer erkend. Ramen worden groter gemaakt om meer natuurlijk licht binnen te laten. Transparante of doorschijnende raambekleding wordt gebruikt om privacy te behouden terwijl er toch natuurlijk licht wordt toegelaten.

Rustieke en industriële stijlen

Rustieke en industriële ontwerpelementen zijn in opkomst in badkamers. Ruwe bakstenen muren, metalen accenten en vintage armaturen worden gebruikt om een stoere en eigenzinnige uitstraling te creëren.

Het is belangrijk op te merken dat badkamertrends voortdurend veranderen en evolueren. De badkamertrends van 2023 kunnen ook variëren afhankelijk van de locatie, cultuur en persoonlijke voorkeuren van de bewoners. Als je op zoek bent naar de nieuwste badkamertrends, is het altijd het beste om actuele bronnen en ontwerp tijdschriften te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kippen ren Previous post Een kippenren in de tuin: zo pak je het aan
Next post De strijd om duurzame warmte: warmtepompen versus infrarood vloerverwarming