Read Time:2 Minute, 4 Second

Inloopdouches zijn heel erg populair. Het oogt luxe, modern en het is handig in gebruik. Toch is in sommige situaties een dichte douchecabine een betere keuze. Want zoals bij alles, heeft ook een inloopdouche een paar nadelen. Hieronder staan zowel de voordelen als de nadelen op een rijtje. Zo kun je zelf bepalen welk type douche het beste bij jouw badkamer past.

Voordeel 1: Makkelijk te onderhouden

Een inloopdouche is erg gemakkelijk in onderhoud. De douchevloer loopt door in de rest van de badkamervloer. Hierdoor zijn er geen vervelende randjes waar vuil zich kan ophopen. Ook is een simpele douchewand sneller schoon te maken dan een douchecabine met schuifdeuren.

Voordeel 2: Praktisch in gebruik

Bij een inloopdouche is er geen drempel aanwezig. Je hoeft nergens overheen te stappen en loopt zo naar binnen. De kans op valpartijen wordt hierdoor een stuk kleiner. Dit is in het bijzonder fijn voor mensen die slecht ter been zijn. 

Voordeel 3: Ruimtelijk effect

Tegenwoordig worden de meeste inloopdouches voorzien van een glazen douchewand. Dit laat zelfs een kleine badkamer erg ruim ogen. De douchewand neemt bovendien weinig plek in beslag. Hierdoor blijft er veel bewegingsruimte over of kan er zelfs nog een toilet worden toegevoegd.

Voordeel 4: Ieder formaat mogelijk

In principe kun je de douchewand op iedere gewenste plek neerzetten. Hierdoor ben je erg flexibel met het formaat van de douche. Je past het eenvoudig aan op de indeling van de badkamer.

nadelen inloopdouche

Nadeel 1: Natte badkamervloer

Bij een goede inloopdouche loopt het water snel weg. Toch kan het gebeuren dat het water te ver doorstroomt en de rest van de badkamervloer nat wordt. Als er een toilet aan de douche grenst, is het vaak fijner om een douchedeur te plaatsen. Zo voorkom je ook waterspetters op de toiletbril.

Nadeel 2: Gladheid

Het is mooi om de badkamervloer helemaal door te trekken in de douche. Helaas kunnen sommige vloersoorten erg glad worden als er een laagje water op staat. Controleer dit dus van tevoren of voeg een antisliplaag toe in de inloopdouche.

Nadeel 3: Kou en vocht

In een douchecabine of dichte inloopdouche met deur blijft het lekker warm. Een open inloopdouche met slechts één wandje kan (vooral in de winter) langer koud aanvoelen. De warmte verspreidt zich door de hele badkamer, waardoor je vaker last hebt van vochtproblemen. Denk aan beslagen spiegels, condens op de ramen en in het ergste geval zelfs schimmel. Gelukkig kun je dit probleem oplossen door de gehele badkamer goed te ventileren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
oplevering nieuwbouw huis Previous post Houd hier rekening mee na de oplevering van een nieuwbouwwoning 
Resin Art Next post Zelf meubels en accessoires maken met resin art