Read Time:1 Minute, 57 Second

Het eerste waar jij aan zult denken als je wéér een interieurartikel leest over Eames stoelen, is dat je bang bent dat jouw interieur er met deze stoelen standaard uit zou komen te zien. Iedereen heeft ondertussen al Eames chairs toch?

Je hebt helemaal gelijk dat de eetkamerstoelen van Eames tienduizenden keren in ons land zijn verkocht. Als we de vele replica’s van deze stoelen meenemen, zoals die van DC24 (Designerchairs24), kunnen we daar nog duizenden exemplaren bij optellen.

Betaalbaar een designstoel aan jouw interieur toevoegen

Wat voor soort stijl binnen jouw interieur ook de hoofdrol speelt, een Eames stoel weet zich altijd aan te passen aan de omgeving. Dit komt doordat Charles Eames een stoel ontworpen heeft waarbij, voor zestig jaar geleden, een verrassend soepele vorm gekozen werd.

Met het Scandinavische design in het achterhoofd ging hij naar de tekentafel toe, om niet veel later de beroemde Eames stoel uit zijn handen te zien komen.

De originele vorm van deze chair is, voor velen, onbetaalbaar. Tenminste, als je van plan bent de complete eettafel in de woonkamer met deze stoelen te vullen. Je bent dan al snel voor de non-replica’s een bedrag a € 2000,- kwijt.

Voor replica Eames’s hoef je een stuk minder in je portemonnee te duiken. Dan kom je namelijk uit op zo’n € 400 tot € 600. Voor het bedrag van de originele modellen zou je dus bijna 20 Eames Chairs kunnen kopen. Je begrijpt dan ook vast wel waarom velen tegenwoordig liever kiezen voor een reproductie dan het origineel. Vooral als de kwaliteit tussen beide werelden steeds dichterbij komt. Mits je natuurlijk een kwalitatieve namaak koopt. Reproducties van onder de € 75 zullen zelden van kwaliteit zijn.

Mix en match met de Eames collectie en niet alleen de Chairs

Een van de manieren om Eames een rol binnen jouw interieur te laten spelen, is door een bar te maken waar de wat minder bekende maar prachtige Eames barkrukken het design mogen bepalen. Deze barkrukken, waarvan er ook weer vier verschillende modellen zijn, zijn een aanzienlijk zeldzamer gezicht dan de klassieke eetkamerstoelen.

Als we een blik werpen op het gemiddelde assortiment Eames barkrukken, is daar het DSW, DSR, DAR en DAW model in tientallen kleuren en onderstellen te vinden. Een unieke variant barkruk met juist de stijl die zo herkenbaar is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
rust in de slaapkamer Previous post 5 tips voor het creëren van een rustige slaapkamer
hey starter Next post Hey starter op huizenmarkt, er is meer mogelijk dan je denkt!