Read Time:2 Minute, 32 Second

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom kunststof in de bouw steeds vaker wordt toegepast? Er zijn een aantal logische redenen waarom voor kozijnen en bijvoorbeeld voordeuren kunststof de voorkeur krijgt boven andere materialen. Wil jij binnenkort nieuwe kozijnen of een kunststof voordeur laten aanbrengen? Dan is het onderstaande voor jou beslist interessant om te lezen. Maar ook voor een ieder die geen directe verbouwplannen heeft, valt er wat te leren over kunststof in de bouw.

1. Duurzaamheid 

Het woord duurzaamheid wordt in divers verband gebruikt. In de bouw geeft men daarmee aan hoezeer oxidatie (roest) of rot het materiaal in de loop van de tijd aantast. Hierdoor worden zaken niet alleen minder mooi maar ook minder sterk. Kunststof is een extreem duurzaam materiaal en dat is zeker in een klimaat als het onze een groot pluspunt. Het is inmiddels bekend dat kunststof dat in de bouw wordt gebruikt na 50 jaar nog dezelfde sterkte heeft en er ook nog mooi uitziet. Dat is uiteraard voor bouwproducten een groot voordeel. Het is ook de reden dat bij nieuwbouw en verbouw het bijna standaard is om kunststof kozijnen te gebruiken. Ook een voor- of  achterdeur van  kunststof wordt steeds vaker toegepast.

2. Flexibiliteit 

Een groot deel van de prijs van moderne producten wordt bepaald door het aandeel arbeidskosten dat daarvoor nodig is. Kunststof kan makkelijk in alle vormen worden gebracht. Tijdens het productieproces is het ook mogelijk om allerlei kleuren of patronen aan te brengen die daarna vrijwel geen invloed ondervinden van ultraviolette straling of weer en wind in ons land. Eenmaal gefabriceerd is kunststof licht in verhouding tot andere materialen en kan het tegen een stootje.

3. Goede isolerende eigenschappen 

Kozijnen en deuren die van kunststof worden gemaakt zijn hol. Het kunststof is sterk genoeg om in de bouw gebruikt te worden met een binnenste dat hol is. Deze laag zorgt er daarnaast ook voor dat kunststof uitstekende isolerende eigenschappen heeft. Door de lucht binnen in het materiaal geeft een kozijn of deur veel betere isolatie van warmte en geluid dan andere materialen zoals hout. Dat is een prettig idee, zowel voor de kunststof ramen als voor de deuren.

4. Recyclebaar 

Ten onrechte bestaat bij sommige consumenten nog het idee dat kunststof minder goed is voor het milieu dan andere materialen. Kunststof is echter recyclebaar en er zijn steeds meer bedrijven in ons land die kunststof af komen halen en daar een nuttig recyclaat van maken dat voor diverse bestemmingen wordt hergebruikt. Besef ook dat het recyclen pas aan de orde is na vele decennia.

5. Mooi 

Indien je niet overtuigd bent door de voorgaande voordelen van kunststof ga dan eens in een (web)winkel kijken hoe kozijnen en deuren van kunststof er vandaag de dag uitzien. Allerlei kleuren en patronen zijn mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld een deur van kunststof met houtlook nauwelijks nog onderscheiden van een exemplaar van hout. Het belangrijkste verschil is wellicht dat de deur van kunststof goedkoper is en geen onderhoud vraagt. Overtuigd?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
waarde van je huis verhogen Previous post 4 tips om de waarde van je woning te verhogen
vloerkleden Next post Wat zijn de huidige trends op het gebied van vloerkleden?