Read Time:2 Minute, 21 Second

Wil jij graag je woning met flinke winst verkopen? Je zou kunnen wachten tot de huizenprijzen stijgen, maar het is nog beter om het heft in eigen handen te nemen. Er zijn namelijk een heleboel manieren waarop je zelf de waarde van je huis kunt verhogen. In dit artikel lees je 4 handige tips om dit te doen, zodat jij je woning met een mooie winstmarge kunt verkopen. Let wel op: je moet niet bang zijn om je handen uit de mouwen te steken!

1) Breid je woning uit

De waarde van een woning wordt voor een groot deel bepaald door het aantal vierkante meters dat hij telt. Het is daarom slim om je huis uit te breiden met bijvoorbeeld een mooie dakkapel of een fraaie serre met aluminium kozijnen. Je woning wordt hierdoor niet alleen meer waard, maar je verhoogt ook nog eens je eigen woongenot.

2) Verbouw je badkamer

Een ouderwetse, kleine en onfris ogende badkamer is een enorme afknapper voor woningzoekenden. Het loont qua woningwaarde dus flink om je badkamer te renoveren. Eruit dus met die kleine gele tegels en dat ouderwetse douchegordijn; een modern en strak ogende badkamer met nieuw sanitair en een frisse uitstraling is wat men tegenwoordig verlangt. Het is slim om de uitstraling van je badkamer een beetje neutraal te houden, zodat hij aansluit bij de smaak van de meeste mensen.

3) Renoveer je keuken

Naast de badkamer is de keuken de meest geschikte woonruimte om aan te pakken voor het verhogen van de waarde van je huis. Een nieuwe keuken kost een flinke duit, maar levert ook een behoorlijke waardestijging op. Want wat vroeger qua keukens in de smaak viel, is tegenwoordig alweer hartstikke achterhaald. Een ruimtelijke, lichte en moderne keuken is daarom het devies, inclusief moderne inbouwapparatuur. 

4) Verduurzaam je woning

Duurzaamheid is vandaag de dag een belangrijk thema. Hoe duurzamer je woning, hoe meer hij waard is. Een hoog energielabel heeft dus een zeer positief effect op de verkoopwaarde. Daarom is het slim om te investeren in energiebesparende maatregelen. Een aantal voorbeelden hiervan:

  • Isolatie. Je woning isoleren is dé manier om hem te verduurzamen. Door spouwmuur-, vloer- of dakisolatie aan te brengen zorg je ervoor dat er minder warmte verloren gaat en je dus minder geld kwijt bent aan stookkosten. Andere voorbeelden van isoleren zijn het investeren in isolerende kunststof kozijnen en bijbehorend HR+++ glas.
  • Zonnepanelen. Zonnepanelen op je dak zijn goed voor een flinke waardestijging van je woning. Doordat je je eigen duurzame energie opwekt ben je veel minder kwijt aan energiekosten, wat aantrekkelijk is voor woningzoekenden.

Het mooie van deze energiebesparende maatregelen is dat ze je niet alleen een hogere verkoopwaarde van je woning opleveren, maar dat ze je ook al geld besparen terwijl je nog in je huis woont. Een win-win situatie dus!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
draaibeugel voor tv Previous post Meer ruimte en gemak met een draaibare TV beugel
voordelen van kunststof in de bouw Next post De voordelen van kunststof in de bouw