Read Time:1 Minute, 58 Second

Heb jij thuis een kunststof kozijn of wil je deze nog gaan bestellen? Houd dan rekening met een stukje onderhoud van het kozijn. Zo moet je deze goed blijven onderhouden om de maximale levensduur te behalen. Lees hier drie tips voor het onderhouden van kunststof kozijnen.

  1. Houd de kunststof kozijn schoon

Het is uiteraard van belang dat je jouw kunststof kozijnen schoonhoudt, zodat deze zo lang mogelijk meegaan. Maak daarom dus eens in de zoveel tijd jouw kozijn schoon. Reinig de kozijnen nooit zonder water om beschadigingen, zoals krassen of schrammen op het oppervlak, te voorkomen. Neem de kozijnen af met huishoudelijke schoonmaakmiddelen en handwarm water. Spoel het kozijn vervolgens goed af, ook met handwarm water, en droog deze met een doekje. Zo houd je jouw kunststof kozijn schoon en trekt er geen vuil in en blijft achterwege.

  1. Kies de juiste schoonmaakbenodigdheden

Zoals je bij tip 1 al hebt kunnen lezen, is het van belang dat je jouw kunststof kozijnen schoonmaakt met huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Schoonmaakmiddelen zoals afwasmiddel, allesreiniger of glasreiniger zijn neutrale middelen en het meest geschikt voor de schoonmaak van je kunststof kozijn. Gebruik absoluut geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals schoonmaakazijn, ethanol, lakreiniger, spiritus etc., want die kunnen het kozijn beschadigen. Gebruik voor de schoonmaak ook geen schuursponsjes of andere ruwe borstels, maar een doek of spons. Voor het drogen van het kunststof kozijn gebruik je een microvezeldoek.

  1. Het beslag onderhouden

Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van jouw kunststof kozijnen, moet je ervoor zorgen dat ook het hang- en sluitwerk optimaal blijft werken. Veel mensen vergeten het beslag te onderhouden, waardoor dit naar verloop van tijd niet meer goed functioneert. Zodoende moet je jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Ten eerste smeer je alle bewegende onderdelen en sluitelementen van het beslag en controleer je de werking ervan. Daarnaast draai je de bevestigingsschroeven van de raamhandgreep aan door de handgreep rozet van de raamhandgreep voorzichtig los te draaien.

Zorg dat jouw kunststof kozijn lang meegaat

Wil je een kunststof kozijn bestellen, of heb je er al een, en wilt dat deze lang meegaat? Volg dan gewoon deze tips! Met goed onderhoud kan er onderaan de streep geld worden bespaard. Je voorkomt namelijk hoge kosten die te maken hebben met achterstallig onderhoud of zelfs een compleet nieuw kozijn. Zorg er dus altijd voor dat het kozijn regelmatig een onderhoudsbeurt krijgt om de levensduur te verlengen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Barok lijst Previous post Najaars inspiratie voor je interieur
Next post De badkamertrends van 2021 onder de loep