Read Time:2 Minute, 33 Second

Het vloerkleed begon het afgelopen jaar al met een (her)intrede en deze trend zet zich gestaag voort. Bijna iedere ruimte in ons interieur lijkt om een kleed te vragen, van woonkamer tot speelkamer. Zelfs de tuin wordt niet overgeslagen. Het industriële interieur blijft bij veel mensen nog altijd populair, maar nieuwe stijlen zoals Boho-chic en Mid-century modern maken hun entree. Daarnaast wint het duurzame interieur steeds meer terrein.

Materiaal en vorm

Nieuwe synthetische stoffen (bijvoorbeeld polyester) zorgen er voor dat er praktische vloerkleden aangeboden kunnen worden voor buiten en in de keuken. Ze zijn eenvoudig te reinigen. Voor in de woonkamer en slaapkamer worden vooral zachte (vaak hoogpolige) wollenkleden aangeboden. Naast de traditionele rechthoekige kleden is een rond vloerkleed momenteel erg geliefd.

Traditional Sentiment

In deze nieuwe trend zie je veel producten en vormen terug die van oudsher al door vele generaties gewaardeerd werden. De klassieke vormen zijn nu wel wat aangescherpt waardoor ze meer in het oog springen.

Er lijkt een enorme behoefte te zijn aan nostalgie, het geeft ons een geborgen gevoel. De vloerkleden die bij deze trend passen hebben een warme uitstraling. Ze zijn rijk van kleur en nemen je in gedachten mee terug in de tijd. Vintage achtige ruitpatronen zijn gemoderniseerd en de kleden hebben daarmee een heel nieuwe en unieke uitstraling gekregen.

Kleuren die je binnen deze trend terug vind in de vloerkleden zijn zacht grijze pastelkleuren, vaak gecombineerd met rustig ogende donkere kleuren. Vloerkleden die goed in deze trend passen, zijn bijvoorbeeld kleden met fossiel achtige- of mozaïekpatronen. Bijvoorbeeld in klassiek zwart met een nuance zilver, gecombineerd met een pastelblauw en een sprankje goud voor een warme luxe uitstraling. Kleden die het ook goed doen binnen deze trend zijn vloerkleden met een versleten look. Vaak met patronen die in de verte nog iets weg hebben van de klassieke Aziatische vloerkleed patronen.

Daarnaast zijn er nu diverse, voornamelijk wollen, vloerkleden verkrijgbaar met kunstachtige ontwerpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speels patroon van goudomrande cirkels in pasteltinten.

Er zijn ook verschillende vloerkleden te verkrijgen die doen denken aan de jaren tachtig van de vorige eeuw. Donker zwart wordt gecombineerd met een haast neonachtige kleurpatroon. Prachtig in combinatie met vintage meubelen voor een speelse moderne twist.

rond vloerkleed

Bohemian chic

Een Bohemian vloerkleed is te herkennen aan het opvallende kleurgebruik, gecombineerd met inspirerende patronen die doen denken aan Ibiza, festivals en de natuur. Ze vallen stuk voor stuk op. Soms door de speelse ronde vormen en originele patronen, maar ook door het materiaalgebruik. Opvallend in deze trend zijn vooral de jute kleden. Een jute veelal rond vloerkleed heeft een bescheiden glans, waardoor deze kleden ook goed passen in een industrieel interieur.

Mid-century modern

Deze stijl, dat zijn intrede maakte in de jaren vijftig, is helemaal terug van weggeweest en compleet vertaalt naar het nu. Goud en bruin voeren de boventoon en worden gecombineerd met zwart, verschillende roest tinten en zalmroze. Deze kleuren worden in de vloerkleden gecombineerd met abstracte vormen. Ook in deze trend vind je naast de gangbare rechthoekige kleden ook ronde vloerkleden terug.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
voordelen van kunststof in de bouw Previous post De voordelen van kunststof in de bouw
barrel sauna Next post Alles over een barrel sauna en de voordelen hiervan