Read Time:2 Minute, 9 Second

Heb je hulp nodig met het inrichten van je tuin? Dan ben je niet de enige. Veel mensen lopen tegen het inrichten van hun tuin aan, omdat het meestal een grotere ruimte is dan hun huis. Ook heeft de tuin als geheel meerdere functies, waardoor het verwarrend kan zijn. In dit artikel gaan we proberen je te helpen met het inrichten van je tuin door je tips te geven waar je echt wat aan hebt!

Waar gebruik je je tuin voor?

Allereerst is het belangrijk om te weten waar je je tuin voor gebruikt. Is dit voornamelijk voor tuinieren? Dan kan je een tuinhuis kopen om al je tuinspullen in op te slaan. Dit is ook ideaal voor het opbergen van je fiets of andere dergelijke spullen. Maar als je helemaal niet van tuinieren houdt, maar juist je tuin gebruikt om feestjes te houden dan kan een luxe tuinset beter van pas komen dan een tuinhuis. Wanneer je kinderen hebt is het ook belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens het inrichten. Hebben ze een glijbaan of zandbak die in de tuin staat? De functionaliteit van de tuin is dus divers, maar meestal groot genoeg zodat je alles kan doen wat je wilt!

Waar is de zon?

Waar de zon is, lijkt misschien een hele gekke vraag maar deze is belangrijker dan je denkt! De zon zal namelijk in de zomer enorm veel warmte geven en in de winter veel minder. Houd je bijvoorbeeld van tuinieren? Dan is het belangrijk dat de planten en bloemen die je verzorgd niet de gehele dag in de zon staan. Planten en bloemen gedijen vooral in de ochtendzon. Ook voor de kinderen is het belangrijk dat er genoeg schaduw is op de plek waar ze spelen, zo voorkom je een eventuele zonnesteek. Het is dan ook verstandig om jouw luxe tuinset een plekje in de schaduw te geven. Op deze manier kun je tot rust komen zonder direct te verbranden. 

Blijf je tuin onderhouden!

Wat misschien wel de belangrijkste tip van de dag is voor je tuin is om deze te onderhouden. Mensen laten hun tuin vaak voor wat het is wanneer ze de tuin net hebben ingericht en kijken er dan tegenop als deze er niet uitziet, om deze opnieuw in te richten. Je zal veel meer plezier hebben van je tuin als je geregeld het onkruid verwijdert en de planten kortwiekt. Zo zal je eens in de tien jaar je tuin moeten inrichten en kan je er optimaal gebruik van maken in de tussentijd!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Hoe kun je je keuken er fijn uit laten zien en deze toch praktisch houden?
Next post Zo kun je je tuin beter indelen!