Read Time:2 Minute, 45 Second

Je keuken is een van de meest gebruikte kamers in huis, dus waarom zou je deze niet inrichten zodat het een plek is waar je echt graag tijd doorbrengt? Als je een paar kleine strategieën in gedachten houdt, kun je van jouw keuken een stijlvolle plek maken waar je met volle teugen van kunt genieten. Lees verder voor tips om in gedachten te houden bij het inrichten en decoreren van de keuken, of je nu een nieuwe keuken kopen wil, of je huidige gaat aanpassen.

Het opbergen van spullen

Als je in de showroom bij een keukenexpert kijkt, of dit nu keukens van Superkeukens zijn of een ander toonaangevend bedrijf, dan zie je geen verpakkingen staan. Geen dozen van ontbijtgranen of zakken koffie. In plaats daarvan vind je mooie tinnen blikken, grote glazen potten of oude ijzeren kistjes om spullen en etenswaren in op te bergen. Hier heb je direct de eerste tip te pakken die niet eens zoveel om het lijf heeft: zorg voor mooie spullen om dingen in op te bergen.

Kunst in de keuken

Kunst in de keuken maakt die ruimte leefbaarder en als een verlengstuk van de rest van het huis in plaats van ‘slechts’ een ruimte met kasten, werkbladen en apparaten. Natuurlijk wil je geen grote bedragen uitgeven aan kunstwerken die komen te hangen of staan in een drukke ruimte als de keuken. Digitale downloads die je kunt herdrukken zijn daarom een slimme keuze voor deze ruimte. En waarom dan niet gaan voor een thema, zoals eten of drinken? Dit kan op een smaakvolle manier zonder er goedkoop uit te zien. Ga op zoek naar vintage geïnspireerde prints of zelfs menu’s van je favoriete bars en restaurants van je reizen. Deze eenvoudige details zullen een glimlach op je gezicht toveren, zelfs tijdens het koken van een gemiddeld gerecht.

Denk aan de verlichting

Verlichtingsarmaturen zijn een gemakkelijke en effectieve manier om een ​​keuken stijlvoller te maken, de verlichting maakt namelijk een ruimte! Grote gouden hangers en kroonluchters verheffen keukens van ‘mwah’ tot ‘wauw’.” Een kleine lamp op je aanrecht plaatsen is ook stijlvol, en functioneel. Je kunt een stijlvol stilleven creëren door een kleine lamp bijvoorbeeld naast een stapel kookboeken te zetten.

Mix je metalen

Door verschillende metalen te mengen, zoals roestvrijstalen apparaten met messing sanitair, of zwarte hardware met een geweldig gekleurd fornuis, geef je je keuken een luxe uitstraling. Daarnaast zijn metalen erg passend in de keuken en zijn ze meestal goed schoon te maken.

Kastjes en lades

Extra grote kasten geven gewicht aan de ruimte en upgraden onmiddellijk een keuken. Heb jij hier geen ruimte voor, dan kun je er ook aan denken om de deurtjes van de kastjes te vervangen. Het beste van alles is dat dit ook een huurders vriendelijke upgrade is, bewaar de originele deurtjes ergens op een veilige plek, zodat je ze terug kunt hangen voordat je vertrekt. 

Houd de ruimte schoon

Een schone en goed onderhouden keuken is een luxe keuken. Laat vuile borden niet opstapelen, ga door je kasten en gooi oude vieze borden of gebarsten glaswerk weg, en blijf op de hoogte van de houdbaarheidsdata voor voedsel en specerijen. Zelfs als je keuken klein is of deel uitmaakt van een tijdelijke ruimte, zal een grote schoonmaak wonderen doen om de ruimte te laten schitteren!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Zo bepaal je de juiste gordijnen voor jouw woning
Next post De tuin inrichten: 3 tips