Slaapkamer verlichting

Natuurlijk moet u slaapkamer verlichting hebben. Niet van die sterke lampen die bij elke beweging aangaan, die zijn meer voor de beveiliging van uw huis. Ook niet een eenvoudig peertje midden in het plafond, het mag er allemaal best leuk uitzien.

De inrichting van de slaapkamer

Hoe ga je de slaapkamer inrichten, dat is de eerste vraag die je moet stellen, voordat je slaapkamer verlichting gaat bestellen. Is het de slaapkamer voor de ouders van de familie, hou dan rekening met twee personen. Dat wil zeggen twee lampen, staand of op het nachtkastje voor de persoonlijke verlichting. Maar ook twee makkelijk bereikbare knoppen voor het bedienen van de centrale verlichting. En vergeet de knop bij de deur niet. Indirecte slaapkamer verlichting met dimmer is ideaal voor de master bedroom. In de ochtend wanneer iedereen aan het werk en naar school moet kan de verlichting volop aan, maar in de avonduren is wat stemmigere verlichting gewenst. Door indirecte slaapkamer verlichting aan te brengen zijn er geen klassieke hanglampen meer nodig en door de profielen langs de muren van de slaapkamer, waarachter de verlichting schuilgaat, ontstaat ook het idee van meer ruimte. Die profielen zijn niet moeilijk aan te brengen, u moet wel even zoeken naar lampen die niet teveel warmte produceren.

slaapkamer verlichting

foto: woonmagazine.net

Kinder slaapkamer verlichting

Voor de slaapkamer van jonge kinderen en tieners kunt u het beste voor de toekomst inkopen. Houdt er rekening mee dat kinderen groot worden, niet alleen lichamelijk maar ook wat betreft smaak. Het kleurrijke behang en de verlichting met tekenfilmfiguren, heel leuk voor een peuter of kleuter maar voor kinderen van de leeftijd 8-10 al niet meer van toepassing. Die willen graag meebeslissen over de slaapkamer, dus ook over de verlichting. Ga gerust samen met uw zoon of dochter op jacht naar leuke verlichting voor hun kamer. De kamer van een tiener heeft meer dan een functie, dus is er vaak meer verlichting nodig dan in uw eigen slaapkamer. Een tienerkamer is slaapvertrek, studeerkamer en ontmoetingspunt voor vrienden en kennissen, allemaal tegelijk. Dus een hanglamp is alweer niet genoeg. Goede sfeerverlichting, ook indirect misschien, voor de huiskamersfeer die nodig is als alle vrienden tegelijk komen. Maar ook hier is een dimmer belangrijk, er moet immers ook geslapen kunnen worden. De huiswerk hoek, die door de computer en het internet steeds belangrijker is geworden, heeft goede werkverlichting nodig. Een sterkere lamp schuin achter of opzij van her bureau, zodat het licht op het werk valt, maar niet op het beeldscherm van de PC. Samen met een leuke bureaulamp de ideale combinatie om bij te werken en te chatten.

Inrichten

Net als bij het zoeken naar meubels en verf zou u moeten kijken naar de functies van de ruimte en naar de bewoners of gebruikers ervan. Denk bij de slaapkamer verlichting vooral aan de persoon die de slaapkamer bewoond, die heeft de verlichting nodig.