Read Time:2 Minute, 38 Second

Op het gebied van badkamers zijn allerlei continue ontwikkelingen. Eerder schreven we al op nieuwewonen.nl al eens over de badkamertrends van 2014, waarbij we natuurlijke elementen, technologie en comfort als hoofdpijlers van de trends op het gebied van badkamers beschreven. De natuurlijke badkamer is zo’n trend die niet zo zeer voor iedereen van toepassing is, maar meer geschikt is voor de echte liefhebber. Ondanks dat we de afgelopen jaren wel steeds meer interesse zien in het gebruik van natuurlijke materialen en accessoires, gaat de natuurlijke badkamer toch net een stapje verder.

Natuurlijke badkamer

Zoals de naam al zegt is de natuurlijke badkamer echt iets voor liefhebbers van  natuur of natuurlijke elementen. In de natuurlijke badkamer wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke elementen en materialen. Ben je bekend met de populaire boomstamtafels voor in de woonkamer? Dezelfde stijl wordt kan bijvoorbeeld ook bij de wastafel in natuurlijke badkamers worden toegepast en geeft een badkamer direct een unieke natuurlijke look. Bij de badkamer wordt over het algemeen zo veel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Indien er voor tegelwanden en vloeren wordt gekozen, worden hier natuurstenen voor gebruikt. Ook andere meubels en accessoires worden zoveel mogelijk vervaardigd van natuurlijke elementen zoals natuursteen en hout.

Vooral de wastafel en het wastafel meubel is een belangrijk element in de natuurlijke badkamer. Zoals hierboven kan deze bijvoorbeeld van een onbewerkte houten boomstam worden vervaardigd, daarnaast zijn er ook wastafels van mooi bewerkt natuurlijk hout, waarbij de waskom zelf van mooi bewerkt of zelfs gehamerd kalksteen worden vervaardigd. Dit geeft een erg mooi natuurlijk effect. De douchekop, kranen en bijvoorbeeld het toilet zijn vaak minder opvallend en spelen geen hoofdrol in de natuurlijke badkamer. In een natuurlijke badkamr horen natuurlijk ook planten. Hierbij wordt veelal gebruikt gemaakt van planten die gewend zijn aan weinig licht en veel vocht.

Een natuurlijke badkamer is ook erg mooi met betonnen of gegoten vloeren en/ of muren ingelegd met natuurstenen. Dit soort elementen zie je vaak in de zogenaamde tropische badkamers.

Tropische badkamers

Ben je ooit in de tropen of bijvoorbeel in caribisch gebied geweest, dan weet je vast wel hoe charmant de badkamers in deze gebieden kunnen zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een badkamer in caribisch gebied ziet, zul je zien dat er veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke elementen. Het douchegordijn hangt bijvoorbeeld aan een onbewerkte houten paal, waarbij de vloer is gemaakt van een mozaiek van echte natuurlijke stenen en soms zelfs schelpen gegoten in beton. De wastafel en wasbak zijn ook van mooi massief hout en eventueel ook ingelegd met stenen en schelpen.

Als je de echte tropische badkamers gaat bekijken zul je zien dat er veel gebruik wordt gemaakt van bamboe, groene planten en tropische bloemen. Dat alles in combinatie met natuursteen en hout. In een tropische badkamer hoort ook een mooi groot chique bad. Heb je daar geen plaats van dan is een mooie inloopdouche gemaakt van natuursteen ook erg op zijn plaats. Wil je de natuurlijke badkamer een tropische aziatische look geven, dan kun je extra accessoires gebruiken zoals boeddha beeldjes, mooie decoratieve vazen, wieroook of geurstokjes.

Hieronder zie je enkele voorbeelden van compleet verschillende natuurlijke badkamers.

natuurlijke badkamer

tropische badkamer

natuurstenen wastafels

natuurlijke badkamers

badkamer look

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De accentwand zorgt voor dynamiek
Next post Landelijk interieur tips