Read Time:2 Minute, 31 Second

Raamdecoratie uitkiezen is afhankelijk van veel factoren

Het uitkiezen van de juiste soort raamdecoratie is niet zo gemakkelijk als veel mensen denken. Op de keuze zijn namelijk tal van factoren van invloed, zoals het soort raamdecoratie (zoals een rolgordijn, vouwgordijn of jaloezieën), kleur, model, prijs, merk en vooral ook stijl. Keuzemogelijkheden zijn er op het gebied van raambekleding volop. Zo kan het zijn dat je een klassieke of landelijke woningstijl ambieert en jouw rolgordijn of jaloezieën daarop wilt afstemmen. Anderen kiezen liever voor een moderne, eigentijdse raamdecoratie. Wat jouw specifieke voorkeuren en wensen ook zijn: het is verstandig om stapsgewijs te bepalen welk gordijn, vouwgordijn of jaloezieën het beste bij jouw interieurstijl passen. Met het stappenplan hieronder helpen we je om te bepalen welke raambekleding geschikt is voor jouw slaapkamer.

1. De functionaliteit bepalen

Een vouwgordijn, rolgordijn of ander soort raambekleding in de slaapkamer dient in eerste instantie een functioneel en praktisch doel. In de slaapkamer is dat met name het buitenlicht en zonlicht tegenhouden. Zo kan de slaapkamer goed verduisterd worden, wat natuurlijk bevorderlijk is voor een gezonde nachtrust. Kies daarom voor een raamgordijn, plisségordijn of voor jaloezieën die het buitenlicht goed weren. De raambekleding die je koopt moet in beginsel vooral goed kunnen verduisteren. Kijk dus kritisch naar de verduisteringsgraad die jouw raamdecoratie ‘belooft’.

2. Bepaal welke sfeer en uitstraling gewenst is

Een tweede criterium is uiteraard dat jouw rolgordijn of andersoortige raambekleding goed aansluit op de uitstraling van de slaapkamer. Qua sfeer, kleur en vormgeving dient een raamgordijn goed in het interieur te passen. Het oog wil immers ook wat? Ga daarom voor sfeervolle rolgordijnen die naadloos aansluiten op jouw woonstijl!

3. Bepaal jouw bestedingsruimte en stem de selectie daar op af

Bekijk voor jezelf wat je te besteden en/of hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan de raambekleding voor in de slaapkamer. Zo voorkom je dat je een mooie selectie van raambekleding maakt, maar uiteindelijk jouw favoriete modellen niet kunt aanschaffen omdat ze boven jouw budget uit komen. Slim is hierbij om te bestellen bij een retailer die voordelige kwaliteit verkoopt. En kies tevens voor een aanbieder die een groot aanbod met een een goede prijs-kwaliteitverhouding voor topmerken raamdecoratie hanteert. Hiervoor kun je het beste terecht bij www.inhuisplaza.nl. Inhuisplaza is een aanbieder waar je eenvoudig online, uiteraard exact op maat, een bestelling kunt plaatsen.

4. Zorg voor exact de juiste maat

Een van de belangrijkste stappen is het goed afmeten van de breedte en lengte die jouw plisségordijnen, rol gordijn of jaloezieën moeten hebben. Deze stap is cruciaal, want maak je een meetfout of verkeerde inschatting, dan krijg je natuurlijk een rolgordijn dat niet goed past. En dat is niet alleen totaal onnodig als je beter had opgelet, maar ook nog eens zonde van het geïnvesteerde geld. Hoe je precies de benodigde maten berekent, kun je vinden in de meetinstructies die de diverse aanbieders van raamgordijnen voor in de slaapkamer hebben opgesteld. Volg de meetinstructies nauwgezet op, zodat je geen vergissing maakt!    

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
verhuisplannen Previous post Verhuisplannen? Vergeet dit niet te regelen!
loungeset aanschaffen Next post Loungeset aanschaffen: welke opties zijn er?