Read Time:2 Minute, 17 Second

Lees in dit artikel over duurzame bouwmaterialen. Na vele onderzoeken en publicaties wordt steeds meer duidelijk dat materiaal dat lang meegaat het milieu zo min mogelijk belast. Kunststof kozijnen zijn dan een voorbeeld van duurzaam materiaal, want die kunnen evenals kunststof deuren niet rotten of roesten. Een kunststof kozijn of deur vraagt ook geen onderhoud, en dat is ook gunstig voor het milieu. Lees in deze tekst over de voordelen van duurzame kunststof bouwmaterialen.

Kunststof deuren en kozijnen

De eindconclusie dat duurzaam het milieu het minste belast is een lang traject geweest. In principe zou je denken dat vurenhout, dat komt uit productiebossen en niet uit illegale houtkap duurzamer is. Maar vurenhout moet je regelmatig schuren wat fijnstof geeft en opnieuw lakken wat ook restanten oplevert die niet goed zijn voor het milieu. Ondanks goed onderhoud zal een deur of kozijn na een jaar of twintig ‘zachte plekjes’ krijgen, en dan komt de keuze. Of repareren met chemische twee componenten middelen, of vervangen. Bij vervangen verdwijnt de deur of het kozijn met al die laklagen een verbrandingsoven in, en dat geeft uitstoot. Vurenhout is dus alles behalve duurzaam, en daarmee een flinke belasting voor het milieu. Hardere houtsoorten gaan stukken langer mee, maar komen meestal niet uit een productiebos, en dan nog zit je met het onderhoud. De oplossing is kunststof kozijnen en deuren, deze rotten niet, vragen geen onderhoud en gaan zeer lang mee.

Kunststof kozijnen kosten

Omdat een huis of bedrijfspand een duurzaam product is, zijn de eerste kosten een flinke investering. Het is een kwestie van tijd dat makelaars gaan adverteren met ‘onderhoudsvrije ramen en deuren’ want daarin zit de toekomst. Iedereen weet dat kunststof geen bescherming nodig heeft tegen de elementen zoals sneeuw of regen. Kunststof kozijnen en deuren kun je tegelijk met ramen zemen schoonmaken, en dat hoeft niet eens met straffe chemische schoonmaakmiddelen. Meteen bij de bouw of renovatie voor onderhoudsvrije kunststof deuren kiezen is geld uitsparen in de toekomst. Volgens bepaalde rekenmodules is bij een pand om de 15 jaar renovatie nodig. De buitenmuren zijn dan nog goed, maar de kozijnen en buitendeuren moeten dan vervangen worden. Alles wijst erop dat die rekenmodule voor hout geldt en niet voor panden met een kunststof kozijn. Kunststof kozijnen kosten op lange termijn dus praktisch niks, want er komen geen onderhoudskosten en het pand is meer waard. Neem daarbij in acht dat kunststof kozijnen mooi blijven, en dat de deuren bijzonder stijlvol zijn. Het lijkt net alsof de kunststof deuren een fijne houtnerf hebben. Online zijn de nieuwste trends te bekijken van kunststof voordeuren. Mooi is dat de deur met een ruitje erin uit de jaren dertig weer terug is en dan de deur van kunststo erbij geeft een prachtig gezicht!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
zwembad schoonmaken Previous post Hoe kunt u makkelijk uw zwembad schoon houden?
inspiratie voor blauwe slaapkamer Next post Blauwe slaapkamer inspiratie: ideeën & voorbeelden