Read Time:2 Minute, 45 Second

Als je op zoek bent naar een optimale wellness beleving waar je thuis van kunt genieten, komt een barrel sauna zeker in aanmerking. Als je niet thuis bent in het aanbod van sauna’s, is de kans groot dat je nog nooit van deze sauna gehoord hebt. In dat geval is het goed om je hier eens in te verdiepen. want een barrel sauna kent een aantal praktische voordelen ten opzichte van de traditionele Finse sauna. In dit artikel lees je dan ook alles over een barrel sauna en de voordelen hiervan. Wellicht dat jij over een niet al te lange tijd zal plaatsnemen in de grote houten ton in je tuin.

Wat is een barrel sauna? 

We hebben het al een beetje verklapt: Een barrelsauna heeft de vorm van een grote houten ton die op z’n kant is geplaatst. Je kunt dus plaatsnemen in deze ton om te genieten van een heerlijke wellness ervaring. Dit soort (privé) sauna’s worden gemaakt van de beste houtsoorten uit Scandinavië en kunnen uitstekend in een achtertuin geplaatst worden. Je kunt barrel sauna’s zien als een stijlvolle toevoeging aan je achtertuin maar de belangrijkste reden is uiteraard dat je hiermee geen bezoek meer hoeft te brengen aan een wellness resort. Je kunt op ieder gewenst moment gebruik maken van deze sauna waarbij je privacy uiteraard volledig gewaarborgd is.  

Keuze in kachels van een buitensauna 

De saunakachel die in de barrel sauna staat, zorgt ervoor dat de ruimte tot een hoge, aangename, temperatuur verwarmd wordt. Deze buitensauna kan zowel elektrisch als hout gestookt worden. Bij beide opties is het mogelijk om een temperatuur tussen de 80 en 90 graden te creëren. Het is wel goed om voor de volledigheid te vermelden dat een hout gestookte kachel de sauna veel sneller op de gewenste temperatuur brengt. Bij deze keuze duurt het gemiddeld een half uur voordat de gewenste temperatuur tussen de 80 en 90 graden is bereikt. Een elektrische kachel doet hier vaak iets langer over dan een half uur. De barrel sauna modellen met infraroodstralers zijn de wat meer moderne modellen. Deze innovatieve modellen maken het mogelijk om ook “buiten” te genieten van de voordelen (de warmte en de werking) van infrarood, iets wat in het verleden alleen binnenshuis tot de mogelijkheden behoorde..  

Voordelen van barrel sauna’s ten opzichte van de traditionele Finse sauna’s

Er zijn diverse voordelen van barrel sauna’s ten opzichte van de traditionele Finse sauna’s te benoemen. Het belangrijkste voordeel heeft betrekking op de uitstekende warmte efficiëntie van een barrel sauna. Hiermee komen we automatisch op de ronde vorm van deze sauna want door de ronde vorm van dit model is de sauna aan stuk zuiniger dan de traditionele optie. Bij een Finse sauna zal de warmte voor een deel in de hoeken blijven hangen. Hierdoor ontstaan er ongewenste temperatuurverschillen. Bij een barrel sauna zal de warmte automatisch rondcirculeren. Hierdoor hoef je de sauna veel minder op te stoken en ontstaat er een snelle verwarming van de ruimte. Een barrel sauna zorgt wat dat je energie/stookkosten dus een beetje binnen de perken blijven. Daarnaast is de sauna veel sneller klaar voor gebruik en dat is precies wat je wil als je jezelf wil verwennen met een heerlijk saunabezoek!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
vloerkleden Previous post Wat zijn de huidige trends op het gebied van vloerkleden?
robuuste tuin tips Next post Leuke tips voor een robuuste tuin