Read Time:2 Minute, 7 Second

Wat weet je eigenlijk over afvalscheiding? Dit is vaak een complex proces waar verschillende regels voor gelden. Je kunt meer kennis over dit onderwerp achterhalen door voldoende onderzoek te doen op het internet. Achterhaal bijvoorbeeld de regels die binnen jouw gemeente gelden om ervoor te zorgen dat jouw afval op de juiste manier gescheiden wordt. Afval scheiden is een onderwerp dat door steeds meer bedrijven wordt overgenomen, gezien de noodzaak om bij te dragen aan een duurzame wereld. Daarnaast kun je extra kosten en boetes voorkomen door mee te doen aan het scheiden van MKB afval. Lees hier vooral meer over als je een eigen bedrijf aan huis hebt. 

Huishoudelijk afval en bedrijfsafval

Er is een verschil tussen huishoudelijk afval en bedrijfsafval. Voor huishoudelijk afval geldt dat dit afval is dat als gevolg van huishoudelijke activiteiten geproduceerd wordt, denk hierbij aan het wassen en schoonmaken gedurende de week. Bij bedrijfsafval geldt dat afval wordt geproduceerd als gevolg van de werkzaamheden die jij thuis verricht voor jouw eigen bedrijf. Deze verschillende soorten afval mag je gescheiden houden en vervolgens op een gescheiden manier laten inzamelen. Dit is een manier die werkt voor jouw administratie en voor het verminderen van bijbehorende kosten. 

Contact opnemen

Als je een bedrijf hebt waarbij veel afval wordt geproduceerd dan kan het verstandig zijn om de gemeente in te schakelen. Vraag bijvoorbeeld naar de mogelijkheid om het verzamelde afval een keer op te laten halen, tegen een lage prijs. Als de gemeente niet in staat is om dit te doen kun je altijd besluiten om een bedrijf in te schakelen. Hiermee voorkom je dat veel tijd en moeite verloren gaat bij het scheiden en wegbrengen van afval. Niet al het afval mag immers in dezelfde container gegooid worden, dit moet gescheiden blijven. Hiermee draag je bij aan een duurzame wereld. Bij het wegbrengen van afval moet je nauwkeurig kunnen aantonen wat voor afval je produceert en wat voor afval is verzameld. Je kunt dit proces gemakkelijker maken door te werken met etiketten. 

Een bedrijf inschakelen

Voor het inschakelen van een bedrijf geldt dat het belangrijk is om verschillende opties te vergelijken met elkaar. De bijbehorende kosten zijn namelijk niet per bedrijf hetzelfde. Kies vooral voor een bedrijf dat dicht bij jou in de buurt ligt om de transportkosten laag te houden. Dit heeft weer invloed op de totale kostprijs die je uiteindelijk moet betalen. Een andere mogelijkheid bestaat uit het huren van een container, of het huren van meerdere containers indien je direct afval wil scheiden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Inspirerende ideeën voor een veranda om je buitenruimte te maximaliseren
warmte-buiten-houden Next post Je huis koel houden zonder airco? Zo doe je dat!