Read Time:2 Minute, 14 Second

Wil je graag een duurzame slaapkamer creëren, maar heb je geen idee hoe je dit precies moet aanpakken? Dan ben je hier op de juiste plek! In deze blogpost delen we namelijk vijf tips voor een duurzame slaapkamer. We vertellen onder andere hoe je de muren op een ecologisch verantwoorde manier kunt verven en welk beddengoed een duurzame keuze is. De slaapkamer verduurzamen is niet zo moeilijk als je denkt!

1. Duurzame slaapkamer: slapen op een eco matras

Als we naar de slaapkamer kijken, dan is het bed ongetwijfeld het belangrijkste onderdeel. Wellicht ben je nog niet op de hoogte van alle duurzame opties die er zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een standaard matras vervangen voor een eco matras, die dikwijls uit natuurlatex bestaat. Dit kan eventueel gecombineerd worden met een laag biologische wol of paardenhaar. Een bijkomend voordeel van eco matrassen is de lange levensduur voor een optimaal duurzaam effect.

2. Duurzaam beddengoed

Ook wat betreft het beddengoed zijn er genoeg duurzame mogelijkheden. Er zijn diverse winkels en webshops waar je (hoes)lakens, moltons, kussenslopen en dekbedovertrekken van biologisch katoen kunt kopen. Duurzaam beddengoed ziet er overigens niet saai uit! Er zijn tal van leuke kleuren en prints verkrijgbaar zodat je alsnog een sfeervolle slaapkamer creëert. Kijk maar naar onderstaande exemplaren!

Damai Birk Dekbedovertrek
Damai Birk Dekbedovertrek
Yumeko dekbedovertrek
Yumeko dekbedovertrek
Heckett & Lane Bladel
Heckett & Lane Bladel
Heckett & Lane Lionel
Heckett & Lane Lionel
Heckett & Lane Linna Dekbedovertrek
Heckett & Lane Linna Dekbedovertrek
Covers & Co dekbedovertrek
Covers & Co dekbedovertrek

3. Houten meubels met FSC-keurmerk

Hout is een ontzettend mooi materiaal voor in de slaapkamer. Dit materiaal is stevig, heeft een lange levensduur en ziet er van nature heel knus en gezellig uit. Wil je een houten bed of houten kast kopen? Let dan zeker op het FSC-keurmerk (Forest Stewardschip Council). FSC-gecertificeerd hout is afkomstig van bossen die op een verantwoorde manier beheerd worden. Als je een duurzame slaapkamer wilt creëren, dan is dit absoluut een punt om op te letten.

4. Muren verven met ecologische verf

Wil je de muren in de slaapkamer een nieuw kleurtje geven? Gebruik dan ecologische verf als je duurzaam te werk wilt gaan. Ecologische verf bevat geen schadelijke stoffen, alleen natuurlijke pigmenten. Het is beter voor het milieu én voor je gezondheid. Geen zorgen, ook eco verf is verkrijgbaar in allerlei mooie kleuren! 

5. Slaapkamer planten

Tenslotte is het fijn om je slaapkamer duurzaam te decoreren. Dit kan je doen door zelf woonaccessoires te maken of door tweedehands decoratie te kopen. Daarnaast kan je je slaapkamer verduurzamen met een aantal mooie planten. Met de juiste verzorging kan je er jaren van genieten! Bovendien zijn veel slaapkamer planten luchtzuiverend waardoor ze ook nog eens bijdragen aan een gezonder binnenklimaat. Alleen maar voordelen dus!

een duurzame slaapkamer maken
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
loungebank voor in de tuin Previous post Hoe kies ik de beste loungeset voor in mijn tuin?
schone lucht in huis Next post Overal frisse koele lucht in huis